Vikidál nem vállalta a Dinamit-koncertet

Date:

A zenekart 1979-ben a Skorpió együttes három tagja alapította: Szűcs Antal Gábor, Németh Gábor, Papp Gyula. Ehhez csatlakozott a P-Mobil együttesből Vikidál Gyula és a Mini együttesből Németh Alajos. A média supergroupként emlegette a kőkemény rockot játszó zenekart. Összesen két kislemezt és két nagylemezt készítettek. (Dinamit, Híd.) Mindkét nagylemez csúcsokat döntő példányszámban fogyott el, köszönhetően az együttes óriási népszerűségének. Emlékezetes dalaikból néhány: Tinédzser dal, Dinamit a vérem, Igazság, Dzsungel harc stb…
A médiában sokat hangoztatott igazságtalan és rosszindulatú rágalmak ellenére a zenekar folyamatosan teltházak előtt, óriási sikerrel játszott.
A DINAMIT végül 1982-ben feloszlott, és a mai napig – a 2009. december 28-i szombathelyi koncerten kívül – egyetlen koncertet sem játszott. (Ebben az időszakban a Tinédzser dalt több mint háromszázezren töltötték le az internetről.)
Az elmúlt 30 év alatt a zenekar tagjait folyamatosan presszionálta a közönség az újrakezdésre. Megalakulásuk 25. évfordulója alkalmából el is kezdődött a szervezés, de Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést. A következő években is voltak próbálkozások, de végül nem vezettek eredményre.
2009. nyarán szerencsés találkozás történt a kiváló torkú Kálmán György énekessel és abban a pillanatban kiderült, hogy ismét lesz Dinamit! Ő az új énekes!
Kálmán György az együttes legfiatalabb tagja. 1993 óta énekel különböző rock formációkban. 1999-ben alapította a Pandora együttest, ahol szinte csak Dinamit és P.box számokat énekelt. Németh Alajost – egyéb elfoglaltságai miatt – Zselencz László váltotta fel a basszusgitáros poszton.
A zenekar tagjai mind kiváló muzsikusok, akik az elmúlt 30 évben folyamatosan különböző élvonalbeli formációkban zenéltek. Bővebb információ megtalálható a DINAMIT honlapján.
Az első nagyszabású visszatérő koncert 2010. február 20-án, Budapesten a Petőfi Csarnokban lesz. A zenekarral és a koncerttel kapcsolatban óriási az érdeklődés. Honlapjukon látható és hallható egy próbán készült hang- és képfelvétel. Ezen a felvételen az új formáció nyolc DINAMIT számot játszik rövidített változatban. A zenekar nem csak erre a rendhagyó koncertre állt össze, hanem folyamatosan dolgozni fog és még várhatóan ebben az évben egy új albumot szándékozik kiadni.
DINAMIT koncert
2010. február 20., 18 óra
Petőfi Csarnok
Tagok:
Kálmán György – ének
Németh Gábor – dobok,
Papp Gyula – billentyűk
Szűcs Antal Gábor – gitár,
Zselencz László – basszusgitár
Vendég: Időgép, Papa Blues Band

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...