Válogatáslemezt adott ki a Scorpions Comeblack címmel

Date:

– Megjelent a hard rock veterán csapata, a Scorpions Comeblack című albuma; az idén kétéves világkörüli búcsúturnét befejező, több mint negyven év zenélés után visszavonuló formáció saját munkásságából válogatott, új hangszereléssel.

    A német együttes a nyolcvanas években megjelent kedvenc szerzeményeinek újraértelmezett, modern változatait adta közzé, illetve a hatvanas-hetvenes évek nagy slágereit dolgozta fel – közölte a Sony Music Hungary az MTI-vel.
A hanghordozón olyan nagy sikerek hallhatók, mint a Rock You Like A Hurricane, a Blackout, a Wind of change, a Still Loving You vagy a Rhythm of Love. A feldolgozások közé tartozik például az Across The Universe című Beatles-szám, a Children of the Revolution a T. Rex-től vagy a Ruby Tuesday a Rolling Stones-tól.
Világkörüli búcsúturnéja keretében idén júniusban a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett Klaus Meine énekes és csapata. A rockformáció tagjai Sting in the Tail című nagylemezük tavaly márciusi megjelenésekor jelentették be, hogy világkörüli búcsúturnét tartanak. A visszavonulást Rudolf Schenker gitáros így indokolta: “Egyszerűen mindent elértünk, amiről csak álmodtunk, sőt, még annál is többet. Koncertjeink és lemezeink még mindig nagy sikerek világszerte. Úgy döntöttünk, hogy a csúcson hagyjuk abba, így méltósággal és még hitelesen fejezhetjük be pályafutásunkat közel 65 évesen is”.
A Scorpions elődjének számító zenekar 1965-ben alakult, a Sarstedt német kisvárosból származó Michael és Rudolf Schenker gitárosokhoz 1969 végén csatlakozott Klaus Meine énekes. Első lemezük 1972-ben jelent meg Lonesome Crow címmel. Európa nyugati fele után a hetvenes évek végére meghódították Ázsiát, majd a nyolcvanas években az Egyesült Államokat. A Lovedrive című korongjuk első aranylemezük lett a tengerentúlon.
1984-ben a zenekar első és máig egyetlen német rockegyüttesként három egymást követő este zenélt a zsúfolásig megtelt Madison Square Gardenben New Yorkban. A nyugati rockbandák közül másodikként – a Uriah Heep után – játszottak 1988-ban a Szovjetunióban, 1990-ben pedig koncerteztek a berlini fal helyén is. 1995-ben a Ruanda megsegítésére rendezett koncerten előadták White Dove című számukat, amely az Omega Gyöngyhajú lány című dalának angol nyelvű átirata. 2000-ben közös koncertet adtak az ezredforduló alkalmából a Berlini Filharmonikusokkal, ebből született Moment of Glory című lemez.
Az együttes százmilliónál is több eladott albummal, számos arany- és platinalemezzel rendelkezik, és az Echo-díjtól a World Music Award-ig számos jelentős zenei elismerést megkapott.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...