Újra koncertezik az After Crying

Date:

Ismét aktív és koncertezik a progresszív rockzene és a korszerű komolyzene elegyét játszó After Crying (AC); a jövőre 25 éves csapat a következő hetekben Spanyolországban és Portugáliában is fellép és közben április 14-én Budapesten játszik.
A most pénteken kezdődő, háromnapos Finisterrae Festivalon a spanyolországi La Corunában a magyar zenekar olyan sztárok társaságában koncertezik, mint a Dream Theater volt tagja, a billentyűs Derek Sherinian által erősített Planet X, a Camel együttesből ismert Colin Bass basszusgitáros vagy a Genesis egykori gitárosa, Steve Hackett.

   
Az After Crying szombaton este 19 órakor lép színpadra La Corunában a progresszív rock rajongói előtt. A csapat április 17-én a portugáliai Gouveia Art Rock Festival első napján főzenekarként ad műsort, egy héttel később pedig a svájci Montreux-ben játszik. A gouveiai fesztiválra meghívást kapott Vedres Csaba is, aki 1986 és 1994 között volt az After Crying tagja; a zongorista feleségével, Gyermán Júlia hegedűművésszel egy templomban ad koncertet. Vedres Csaba és az After Crying egy dalt közösen is előad, ami 1994 óta nem fordult elő.
  
Időközben itthon is fellép az AC: április 14-én a fővárosi XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban, júniusban pedig a Református Fesztivál keretében a Bakáts téren, majd Kazincbarcikán.
   
Az After Crying jövőre ünnepli negyedszázados fennállását. Az együttes új stúdióalbumon dolgozik, és három szám már készen van; a legutóbbi, Show című korong 2004-ben jelent meg a zenekartól.
  MTI
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...