Új műsorok az MR2-Petőfi Rádióban

Date:

Arcot adunk a dalnak!

Új műsorokkal és részben új műsorrenddel, de továbbra is izgalmas zenei rádióként folytatja adását március 12-től az MR2-Petőfi Rádió.

Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval címmel megújul a reggeli zenés ébresztő. Minden hétköznap reggel 6:03-10:00 óra között Buda Márton keltegeti az álmos hallgatókat. A napi aktualitások mellett a fiatalok a pop-rock világ legfrissebb híreit és sok-sok nagyon zenét hallgathatnak a reggeli magazinban. Maguk a hallgatók is szerepet kapnak az adásban, hogy pontosan hogy, az március 12-én, hétfőn reggel kiderül. A műsorban félóránként rövid hírek, időjárás, közlekedési infók, illetve fél hétkor egy negyedórás hírösszefoglaló is helyet kap.

Egész úton – hazafelé a Petőfi Rádióval címmel egy délutáni „hazakísérő” műsor lesz minden hétköznap 16:03-19:00 óra között, valamint vasárnaponként 13.00-20.00 óra között az MR2-Petőfi Rádióban. A Frankó Roni és Lovász László műsorvezető páros a legjobb petőfis zenékkel, rövid, pergő párbeszédekkel és friss információkkal –aktualitásokkal, zenei érdekességekkel, interjúkkal és kísérletező rádiós produkciókkal (még akár mini-hangjátékkal is) – szórakoztatja a rádióhallgatókat. Az MR2-Petőfi-Rádió hallgatói közvetlenül is beleszólhatnak az adásba, akár egész úton hazafelé…

Az MR2-Petőfi Rádió népszerű kulturális magazinja, a Kultúrfitnesz immáron öt éve szolgál igényes programajánlókkal. Az eddig egy órás műsor egy sor új tartalommal bővül, továbbra is minden hétköznap, de három órában 19:03-22:00 óra között lesz hallható. Az egyik új elem a történelem és a popkultúra/zene kapcsolódási pontjait különféle formai megoldásokkal bemutató műsorrész. Az esti műsor fő alkotóelemei lesznek még a Bombafilm című mozimagazin filmértékelései, a ’90-es és a 2000-es évek immár klasszikusnak tekinthető nagyon zenéi, az új lemezbemutatók és természetesen a műsorvezető Horváth Gergely.

Minden, ami menő és „petőfis”, szombatonként 13.00-20.00 óra között újra hallható az Ej, mi a COOL? műsorban. Az MR2-Petőfi Rádió Top30-as heti játszási listájának dalai és a legjobb, legizgalmasabb „petőfis” számok. Ha úgy tetszik: best of MR2-Petőfi Rádió.

Az Eleven nem ismeretlen az MR2-Petőfi Rádió hallgatói előtt. Eddig csak péntekenként, de március 12-től azonban minden este 23. 00 órától átélhetők a hazai és nemzetközi koncertélet nagyszerű és különleges pillanatai. Exkluzív kínálatunk segítségével virtuális látogatást teszünk a legnagyobb európai zenei fesztiválokon (Glastonbury, Reeperbahn, Eurosonic, Montreux, Pukkelpop, Benicassim, Oxegen, Southside) – köztük a Szigeten is – illetve Európa ismert és kedvelt klubjaiban, koncerthelyszínein. A teljes koncertek mellett a legjobb koncertpillanatokból készített válogatásokat is bemutat majd a megújult MR2-Petőfi Rádió.

Vasárnap este 20.00-21.00 óra között minden megszólal Vadonat című vadonatúj műsorunkban, ami új és felfedeznivaló, máshol még nem hallott, magyar előadók által alkotott újdonság. A már jól ismert és kedvelt, brit zenét hozó Selector hazai változatában bármilyen stílusú friss magyar zenét bemutatunk, határon innen és túlról. Az MR2-Petőfi Rádió zenei palettáján a jól megszokott műfajok mellett új színek is megjelennek majd. Az összeállítást szerdánként 22.00 órától megismételjük.

Érdemes lesz a Petőfi Rádióra hangolni ebédidőben a hétvégén is, minden szombaton és vasárnap 12.00-13.00 óra között.Asztali – Petőfi Planéta című új összeállításban a Föld közeli és egészen távoli pontjairól érkező legjobb világzenei felvételek is hallhatók. Természetesen csak amolyan desszertként, hiszen a kedvelt „petőfis” zenék ebben az órában sem maradnak el.

Egyik kedvelt műsorunk, a Selector kistestvére, a Selector DJ mix is megjelenik a megújult MR2-Petőfi Rádió kínálatában március közepétől. A legfrissebb brit zenéket bemutató műsor mellékleteként 22.00 órától esti buli-indító DJ-setekre hangolódhatunk egy órán keresztül minden szombaton.

Változatlanul változatos zenei tartalommal várja a hallgatókat a hétköznap 10.00 és 16.00 között hallható Petőfi összes, és a hétvégén 06.00-12.00 között Más-nap Petőfivel című kétszer hat órás összeállítás. Az Éjszaka Petőfivel összeállítás hétfőtől szombatig 02.00 és 06.00 között és vasárnap 04.00 és 06.00 között változatos zenei összeállítást kínál az MR2-Petőfi Rádió hallgatóinak.

A már jól ismert Netidők, Akusztik és Passzport műsorok a megszokott napokon (hétfőn, kedden illetve csütörtökön), de egy órával korábban, 22.00 órától jelentkeznek. Az éjszakai DJ Setek továbbra is hétfőtől szombatig éjféltől 02.00-ig, vasárnap – az ismétlésekkel együtt – éjféltől 04.00-ig lesznek hallhatók.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...