Új maxival jelentkezik Ákos!

Date:

Sűrű év elé néz Ákos: április 6-án egy vadonatúj dallal kíván előrukkolni, mely egyben felvezetője az ősszel boltokba kerülő új Ákos-stúdióalbumnak. A Szindbád dala című maxi megjelenését követően pedig idén is turnézni fog: számos nagy hazai fesztiválon és saját szervezésű koncerten lesz látható a Produkció a nyár során.
A tervek szerint 2010. április 6-án, kedden jelenik meg az első kereskedelmi forgalomba kerülő kislemez a 2010. őszére várható, új Ákos-stúdióalbumról. Az új, karcos rock-szerzemény címe SZINDBÁD DALA, a kiadvány március 15-től már előrendelhető az Ákos Webáruházban (www.akos.hu) . Ákos legutóbbi maxikiadványai (Minden most kezdődik el – 2007, Negyven – 2008) meghaladták a hétezres példányszámot, dupla platina minősítést kaptak, hosszú hetekig vezették a Mahasz single-listáját. A legutóbbi Ákos-stúdióalbum, a 2006-os Még közelebb platinalemez lett és elnyerte az év rockalbumáért járó Fonogram-díjat. A 2009-es 40+ koncertlemez dupla platina lett és Fonogram-jelölést is kapott.
A SZINDBÁD DALA-maxikiadvány megjelenését nagy várakozás előzi meg: DualDisc formátumban lát napvilágot. A különleges, DuraCase csomagolású „kislemez” tekintélyes anyagot tartalmaz: a SZINDBÁD DALA című szerzemény albumverziója, valamint további három remix szerepel a CD-oldalon. A DVD-oldalon az összes változat térhatású, DD5.1-es és DTS hanggal is meghallgatható.
A gazdag képanyag tartalmazza a dal nagyszabású videóklipjét, amelyet nagyfilmes stábbal forgattak a Kecskeméti Katona József Színházban, Ákos maga rendezte, saját forgatókönyv alapján, az operatőr Juhász Viktor volt. Emellett a készülő album stúdiómunkáiba és a klipforgatásba is betekintést enged a videónapló, amelynek az első nyolc bejegyzése került a korongra. A kiadvány országos megjelenése Ákos születésnapjára esik, mely 2010. április 6-án lesz. A tervek szerint a dalt élőben is bemutatja az Ákos-zenekar a SZINDBÁD TURNÉ 2010 előadásain, melynek már négy állomása publikussá vált az elmúlt napokban. A turné nyitóállomása május 22-én Szegeden, a Dóm Téren lesz, ahol a Tankcsapda és a Magna Cum Laude-vel közösen lépnek színpadra. Június 5-én, szombaton a budapesti StarGarden Fesztiválon is tiszteletét teszi Ákos, de ott lesz –mint visszajáró vendég – július 2-án, a VOLT-on, július 14-én pedig az EFOTT-on is. A turné várhatóan még jó pár állomással fog bővülni, melynek időpontjai hamarosan napvilágot látnak Ákos hivatalos honlapján, a www.akos.hu-n.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...