Új lemezzel rukkol elő a Peca

Date:

Immár második lemezét adja ki a különböző kultúrák zenéit egyedien elegyítő zenei kultúrmixer, a PECA.
A “fehér-kaukázusi afrobeat”, pontosabban afro-latin-balkán-magyar-cigány zenét beolvasztó banda magyar-spanyol szövegeivel, pörgős dallamvilágával igazi koncertzenekar. Ezt meg is tapasztalhatják az érdeklődők december 16-án, a lemezbemutatón, a Mika Tivadarban –olvasható ajánlójukban.
A PECA egyedi módon képes összekapcsolni a különböző kultúrák zenéit. A magyar népzene mellett jelentős helyet kapnak nyugat-afrikai tradicionális hatások, az afrobeat és a latin zene, s ezzel együtt Kelet-Európa és a Balkán teljes zenei spektruma. A most megjelenő, tíz számot tartalmazó LP is erről tanúskodik.

A Kiráz a hideg névre keresztelt hanganyag már lassan két éve bújkál a zenekar tarsolyában, s egy-egy koncerten már fel is csendültek róla dallamok, de most érett meg az idő, hogy korong formát is öltsön. A lemezen ott a “fehér-kaukázusi afrobeat” azaz afro-, latin-, balkán-, magyar-, cigány hatást tükröző, dinamikus, perkusszív jellegű zene, melyben egyaránt vannak instrumentális és énekes számok
magyar, illetve spanyol nyelven. Az – egy-két lassabb-elszállósabb daltól eltekintve –alapvetően táncolós-pörgős dalokat rengeteg egzotikus és tradicionális ütős illetve fúvós hangszer teszi még izgalmasabbá. “Ezen a lemezen saját történeteimet dolgoztam fel”– mondta Gábos Barna, a PECA alapítója, aki legalább annyira vallja magát zenésznek mint horgásznak. Ezért is tér vissza a lemez számos dalában a horgászat mint vezérmotívum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...