July24 , 2021

  Ufóshow-t ígérnek

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  A KFT zenekar idén harmincéves, amit meg is ünnepel. A négy zenész fehérre festett arccal az 1981-es Táncdalfesztiválon mutatkozott be a Bábu vagy című dallal. Az újszerű zenei és szövegi megoldásaikkal, valamint színházi, pantomimes elemeket is magában foglaló előadásukkal pillanatok alatt meghódították a közönséget.

  Az együttes legutóbbi nagylemeze 2008. december 4-én jelent meg A bábu visszavág címmel harmincezer példányban. Az ingyenes Pesti Est KFT-s különszámához csomagolták. Utána kereskedelmi forgalomban is felbukkant.
  A KFT december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában tartja jubileumi koncertjét. „Egyfajta ufós látványvilágot szeretnénk előidézni, a részleteken még dolgozunk. Természetesen elhangzik a zenekar valamennyi nagy slágere, de áthangszerelt dalokkal, abszurd versekkel és jelenetekkel is készülünk” – mondta Márton András dobos. A kvartett a jubileum kapcsán több meglepetést tervez kiadni, ám az még nem dőlt el, milyen formában. Megvan például az együttes legelső koncerthangfelvétele, ezt 1981. március 7-én a Józsefvárosi Pinceklubban rögzítették egy mikrofonnal, és állítólag jó minőségű. „Új számokat is tervezünk, nem tudni, az hova fog kifutni. A zenekar házi konyhájában mindig vannak dalok, ötletek, amelyekhez nyúlni tudunk” – tette hozzá a zenész.
  A technikai újításokra mindig vevő együttes 1996 októberében Bál az Interneten címmel adott emlékezetes koncertet a néhai Budapest Sportcsarnokban.

  A zenészek a világháló segítségével egy dalt adtak elő a Dublinban tartózkodó Hazel O’Connor brit énekesnővel. A telt házas koncert mellett háromezren a neten követték a fellépést. A KFT 1997 novemberében is koncertezett a csarnokban, de akkor már csak nagyjából fél ház jött össze.

  zene.hu


  spot_img