August1 , 2021

  Totális Metál Sepsiszentgyörgyön

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Nagy várakozás előzi meg a hétvégi Diákegyüttesek Találkozóját, ugyanis a népszerű Pokolgép zenekar is fellép Sepsiszentgyörgyön. A zenekar utoljára tíz évvel ezelőtt lépett fel Háromszéken, akkor is egy kisebb klubban. Most több ezres közönségre számítanak a szervezők.
  Sok-sok évvel ezelőtt, egy messzi, messzi galaxisban… – így kezdődött a Pokolgép zenekar története 1986-ban, amikor a Totális Metál című albummal debütáltak. Az azóta eltelt több mint két évtized alatt a Pokolgép tartalmas szövegei és sajátos dallamvilága sok fiatalt megszólított  A rockeznét képviselő banda a rajongók meglepetésére akusztikus albumot is megjelentetett 2006- ban Oblatio címmel, ezt követte 2007-ben a Pokoli mesék című sikeres nagylemez.
  A zenekar frontembere Rudán Joe (fotón jobbra) a szervezőknek adott interjúban kifejtette, bár eddig csak egyszer járt Sepsiszentgyörgyön, de az akkori koncert hangulata is nagyszerű volt. Az énekes ugyanakkor azt is elmondta, hogy a banda tagjai nyílt emberek, akik szívesen állnak szóba rajongóikkal, szívesen adnak autogrammot a fiataloknak. „Nem vagyunk egy öltözőben elbújó arcok, és akik a színpadi produkción kívül másra is kíváncsiak belőlünk, azzal a koncert után fényképezkedhetünk, dumálhatunk, sörözhetünk, vagy dedikálhatunk.”- mondta az énekes.
  Rudán Joe, az akusztikus lemezükkel kapcsoltban elmondta, érdekes próbálkozás volt, ami megérte a befektetést, hiszen a rajongók örömmel fogadták. Ugyanakkor egy Pokolgépesebb lemezre is készülnek a közeljövőben.
  A zenész a magyarországi rockzene műfaját érintő válságos helyzetről is beszélt, ezt már tavaly az Ossian frontembere Paksi Endre is taglalta. Paksi véleménye szerint elveszítette jelentőségét az élő rockzene, nem játsszák dalaikat a rádiók, televíziók; felváltotta a minőségi zenét a kommersz, gyenge minőségű zenekarok által szolgáltatott zene. Ezzel szemben a Pokolgép frontembere úgy véli az élő zenének olyan varázsa van, hogy aki belekóstolt az nem tud leszokni róla, újra és újra elmegy a koncertekre.
  Sepsiszentgyörgyön és Székelyföldön is hagyomáya van a rockzenének, több nyári rockfesztivált is szerveznek, valamint évente több helyen is koncerteznek a magyarországi rockbandák. Szombaton tehát a kiválasztott kilenc helyi zenekar fellépését és a zsűri díjazását követően lép majd színpadra a Pokolgép, egész estés koncertet adva a rajongóknak, régi és új dalokat szolgáltatva.
  Szekelyhon.ro

  spot_img