Sunday, October 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Tommy Vig népszerű hazai dzsesszzenészekkel játszik együtt

  – Tommy Vig világhírű vibrafonos, ütőhangszeres a hazai dzsesszélet ismert alakjaival játszik együtt szombaton a Budapest Jazz Clubban.
  Az esten a jazzma.hu által meghirdetett szavazás alapján legnépszerűbbnek számító magyar dzsesszmuzsikusok társaságában lép fel Tommy Vig. Zenéjük a kortárs, klasszikus kamaradzsessz kombinációja, főleg eredeti Vig-kompozíciókkal és szokatlan stílusban. A műsor amerikai sztenderdeket, Thelonious Monk, Johnny Green, George Gershwin szerzeményeit is tartalmazza – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
  Közreműködik: Tommy Vig (dob és vibrafon), Zana Zoltán (bariton szaxofon), Joe Fritz (klarinét), Papp Mátyás (harsona), Csuhaj Barna Tibor (nagybőgő), Jeszenszky György (dob).
  Tommy Vig, a 2006-ban hazatelepült vibrafonművész, dobos, zeneszerző fél évszázadon át aratott sikereket az Egyesült Államok dzsesszszínpadain. 1956-ban hagyta el Magyarországot, ahol hétévesen már játszott a Zeneakadémián, a Fővárosi Nagycirkuszban és a Városi Színházban, egy évvel később pedig lemeze jelent meg Bécsben osztrák dzsesszszólistákkal. Távozása után előbb a bécsi Zeneakadémián Joe Zawinul triójában dobolt, majd 2006-ig New Yorkban, Los Angelesben és Las Vegasban élt és muzsikált.
  Fellépett Frank Sinatrával, Miles Davisszel, Sammy Davis Jr.-ral, Michel Legrand-nal, Quincy Jonesszal, a Beach Boysszal, a Manhattan Transferrel, Woody Allennel, Rod Stewarttal, Diana Rosszal és Michael Jacksonnal is, 1984-ben Los Angelesben a hivatalos Olimpiai Jazz Fesztivál rendezője volt.  Filmzeneszerzőként, karmesterként, hangszerelőként, dobosként, vibrafonosként a Warner Bros, a Fox, az Universal, a CBS, a Columbia stúdióiban dolgozott. Több mint 1400 stúdiófelvételt készített, kétszer az Oscar-díj gálán is fellépett. 2001-ben a Los Angeles Jazz Societytől a vibrafonosok Oscar-díját vehette át.
  A közelmúltban elkészült lemezének címe: Tommy Vig 2015: The Time Traveler.
   
  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.