August2 , 2021

  Több mint 17 ezren csodálták meg az Omega-koncertet záró tüzijátékot

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Omega-Europe-Phoenix: ez a három rocklegenda határozta meg a Félsziget Fesztivál  harmadik napját, amelyen 17500 látogató vett részt. A Weekend Main Stage szombati pogramját nyitó Magna Cum Laude koncertje alatt már egyértelműen érződött, a közönség felkészült a napi rock-adagjára.
  Az utóbbi ötven év román rockzenéjének legkiemelkedőbb zenekara, a Phoenix koncertjét záró, közönségénekeltetős Andri Popa a nap egyik csúcspontjának számított. A svéd Europe az egyik leginkább várt zenekara volt az idei kiadásnak, és a Final Countdown szerzőit közel 15 ezren biztatták.
  Ugyanennyien várták a főzenekar, az Omega színpadra lépését. A magyar rock nagy öregjei energikusan kezdtek egyik legnagyobb slágerükkel, a Petróleumlámpával, majd a lassú blokk alatt rendkívül látványos lézershowt is bemutattak, de az igazi meglepetés a legvégére maradt: a Gyöngyhajú lány dallamaira, gyönyörű tüzijáték közepette búcsúztak a közönségtől, amely a közben eleredt eső ellenére is kitartóan, hosszú percekig skandálta: Szép volt, fiúk!
  Természetesen a többi színpad is nagy számban vonzotta a látogatókat. A Kiss Teraszon a Grimus, az energiától duzzadó barcelonai Che Sudaka és az Anima Sound System showja után a brit Tricky eklektikus koncertje következett, amely alatt a művész felhívta leglelkesebb híveit is a színpadra, a drum and bass egyik legnagyobb nevének számító holland Noisia dj-szettje pedig tovább emelte a hangulatot.
  A Freedom Music Arena közönsége a legnépszerűbb dél-amerikai dj, az argentin Hernan Cattaneo mellett Hot X és Livio&Roby szettjeire is kitombolhatta magát.
  A Ciuc Party Stage-en a modern stílusoké volt a főszerep, a legnagyobb sikert az Irie Maffia koncertje aratta, de sokan táncolták végig a Butterflies In My Stomach fellépését is, majd a hajnalig tartó Huli Buli vette át a terepet.
  Szombaton a Félszigetnek több neves vendége is volt. Délelőtt Markó Béla miniszterelnök-helyettes érkezett a fesztiválra, ahol Bodor László fesztiváligazgató kíséretében megtekintette a Félsziget fontosabb helyszíneit. Kelemen Hunor kulturális miniszter délután látogatott a Félszigetre, itt először a Humorsátorban megnézte Badár Sándor humorista fellépését, majd végigjárta a
  fesztivál helyszíneit, a kulturális miniszter elsősorban a Művésztelepre volt kíváncsi, hiszen az általa vezetett tárca támogatója a Félsziget Fesztiválnak.
  A Félsziget sporteseményei több tucat fiatalt mozgattak meg az elmúlt négy nap leforgása alatt. Az időjárási viszonyoknak valamint a víkend-komplexum közelségének köszönhetően a legtöbben úszásra vállalkoztak. Közben a Maroson több mint ötven fesztiválozó kajak-kenuzott a fesztivál ideje alatt, illetve a falmászást is legalább százan kipróbálták. Népszerű volt még az íjászat is: a Művészteleppel szemben kifeszített papírszarvasra több százan szegezték íjaikat.

  spot_img