Tíz településen és 16 fővárosi helyszínen a magyar dal napja

Date:

A főváros 16 helyszínén és tíz vidéki település számtalan pontján rendezik meg szeptember 12-én a második magyar dal napját – hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón ma délelőtt a Kobuci kertben. Mint kiderült, az MTV és a Duna TV jóvoltából azok is részesei lehetnek a programoknak, akik élőben nem ünnepelhetik aznap a magyar dalt.

Bár az idei magyar dal napját szeptember 12-én vasárnap rendezik, a programok már egy héttel korábban kezdődnek, hiszen a Dallamos villamos szeptember 5-én elindul a fővárosi 4-es vonalán. A délután három órától közlekedő járaton tíz zenekar lép fel ezen a napon, ahogy egy héttel később is. A Duna TV pedig Magyar dal hete címmel sugároz programokat a 12-i esemény előtti héten.

Presser Gábor, a magyar dal napja kitalálója ismét elmondta, hogy a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. senkinek nem szervez koncertet, ezért senkit nem is hagyhattak ki a programokból, ők ugyanis csak összefogják és segítik azokat, akik ünnepelni akarják a magyar dalt. “Ez nem egy hivatalos ünnep, ami nem is baj, ez a nap inkább legyen egy közös öröm” – tette hozzá Presser Gábor, akit a Magyar dal fővárosában, Egerben és a Vígszínházban láthat és hallhat ezen a napon a közönség.

kultura.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...