Thomas Mark: az élő zene és az electro-pop találkozása

Date:

thomas-mark-sajto-2A Thomas Mark 2012 nyarán indult electro-pop zenei projekt, melynek tagja Papp Tamás (TMX), a Kollektíva alapítója, DJ-je és producere, illetve Linczényi Márk, az egyik legkarakterisztikusabb magyar popzenekar, a Kolin vezetője, akinek nyitottsága, pimaszsága és humora sosem ismer határokat.

A két főből álló együttes elektronikus alapokra épít popos dallamokat, amellyel céljuk, hogy élő zenét játsszanak elektronikus környezetben, táncra perdítsék és szórakoztassák a közönséget, de a gépies elemek mellett érzelmeket is közöljenek zenéjükkel.

Dallamaik a ’70-es évek elektro gyökerein és diszkó hangzásán alapulnak, felcsendülnek a ’80-as, ’90-es évek jellegzetes stílusjegyei, emellett viszont sok mai hatás is érvényesül a csapat zenéjében.

“A Kraftwerk eleganciája és gépiessége, a Daft Punk intellektualitása és lendületessége ugyanúgy hatással van ránk, mint a Soulwax energiája, vagy a Zapp & Roger, illetve a Chromeo jellegzetes funk elemei.” – nyilatkozta a csapat.

A Thomas Mark viszont nem csupán egy zenekar, hanem maga a stílus. Amellett, hogy a koncertek és a klubélet meghatározó szereplői kívánnak lenni, céljuk, hogy izgalmas és termékeny együttműködések jöjjenek létre más művészeti ágak alkotóival is.

Thomas Mark – Jean Paul EP

A csapat első EP-je a klipet kapott “Jean Paul” című számon kívül három egyedi trackkel és három kísérő remixszel debütált.

Thomas Mark – Jean Paul klip

Sport, stílus, lendület, éteri dallamok és csipetnyi erotika – jó adag humorral VHS szalagon. Így foglalható össze avideó, amiben Thomas és Mark egy jól felépített, iskolás squash-oktatás keretében ismerkednek meg a sport alapjaival a kimérten bölcs Jean Paul (Wayne Brett) segítségével.

Thomas Mark – a jövőben

A csapat a sikeres EP és videoklip után egy újabb kisfilmmel és egy LP-vel ostromolja majd a közönséget. Természetesen mindezt eleganciával és stílussal teszik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...