Teltházzal zárt a Campus Fesztivál

Campus- Apocalyptica5Finn és ausztrál produkciókkal, ütemes ska ritmusokkal, zúzós metal zenekarokkal valamint Nagy Feróval, és a 30Y-al zárt ma hajnalban az ötödik Campus Fesztivál.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulija szombaton is elkényeztette látogatóit, sokan színpadról-színpadra vonultak a bőség zavarában, hogy minden programból nézhessenek legalább egy keveset. Szombat délután az Irie Maffia nyitotta meg a Pepsi Nagyszínpadot, miközben a szomszédságában felépített Telekom Teraszon már a Magashegyi Underground hangolt. A Campus Fesztiválon estére már ezer fokon beindult a nagyüzem. Jött a Republic, a Dreher Arénában a Depresszió zúzott, a Víztorony Pódiumon pedig két dumaszínházas nagyágyú Beliczai Balázs és Dombóvári István szórakoztatott.

Az esti órákban már mindenhol teltházas koncertek, előadások jelezték, hogy a fesztivál zárónapja az előző évek tapasztalatai alapján érdeklődésszámban biztos, hogy magasabb lesz.

Tíz óra után ehhez már kétség sem férhetett, a fesztivál idei sztárvendégére a finn Apocalypticára maximálisan megtelt a Nagyszínpad előtti nézőtér.  Monumentális látvánnyal, és egyedülálló muzsikával érkezett meg a négy finnzenész, másfél óra alatt megmutatták milyen az, amikor nincsenek zenei határok, a klasszikus zene utat tört a heavy metalban.

A csellóművészek után azért még mindig akadt jócskán látni és hallgatni való. Az estét a prágai N.O.H.A. koronázta meg, lüktető, általuk csak world beatnek nevezett stílusával. Filip Noha zenekara igencsak kitett magáért,karizmatikus zenészeivel, és Camila De Oliveira brazil énekesnővel alaposan megtáncoltatták a közönséget.

A Campus Fesztivál négy napon keresztül tartott a Nagyerdei Stadionban. Több mint kétszáz zenekar és előadó, nyolc színpadon és további egyéb programhelyszíneken várta a fesztiválozókat. A szervezők összegzése alapjánminden nap nézőcsúcsot döntött, legtöbben a péntek esti Tankcsapdát látták, akkor több mint 14 ezren buliztak Lukács Laciékra a nagyszínpad előtt. Konkrét számadat a fesztivál teljes időtartamára még nincs, de az már biztos, hogy a tavalyi ötvenezres látogatói létszámot az idei meghaladta. Vasárnap reggeltől elkezdődött a nagytakarítás, hogy a Nagyerdő visszakapja meghitt nyugalmát. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.

www.campusfesztival.hu

Fotok: www.facebook.com/campusfesztival

 

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.