Teltház előtt karácsonyozott a Magna Cum Laude

Date:

Talán mondhatom, hogy hagyományt teremtett a MCL csapata, hiszen idén már második alkalommal rendezték meg a pálinkával és a disznótorossal összekötött karácsonyi koncertjüket.

Már tavaly is – amikor meghallottam az ötletet a sajtótájékoztatón – megjérdőjeleztem, hogy jó találmány-e a karácsonyi bőséges étkezések után disznótorossal koncertre csalogatni a nagyérdeműt, de az ötlet bevált, akár az elmúlt évben a Petőfi Csarnokban és most a Symában is.

Már délután öt órától várták a falatozni vágyó közönséget. Kolléganőmmel, Petró Adrival, fél nyolc körül értünk a helyszínre, ekkor már nagy tömeg volt és nagyon sokan álltak sorba a különböző finomságokért, disznóságokért, valamint az asztalok között feltűnt egy cigányzenekar is, akik húzták a talpalávalót a vendégeknek, ennek is megvolt a maga kitűnő hangulata. Természetesen a pálinkát kínáló pultoknál is sorok kígyóztak. Itt is tapasztalhattunk újdonságot, hiszen igazi MCL-pálinkát kóstolhattak az érdeklődők, legalábbis a címkén az együttes neve szerepelt, ami nem is baj, hiszen az utóbbi években valóban visszakerült ez a „hungaricum” a bulik, partik, szórakozóhelyek kedvelt italai közé, és nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a ma kapható italok minősége is sokat javult. Ami a lényeg, és amit ki akartam hozni a dologból, hogy a Magna Cum Laude csapatának köszönhető, hogy ez az ital egy himnuszt is kapott „A pálinka dal” formájában.

Az előzetes sajtóanyag beharangozása szerint a Syma Csarnok szoborkert felőli oldalán lett volna egy sátor (valószínűleg fűthető), ahol a tervek szerint lehetett volna étkezni. Na ez elmaradt, illetve nem épült meg, így maradt a szabadtéri történet. A szervezők helyében én azért tettem volna jó pár gázpalackkal működő hősugárzót az asztalok közé, hiszen a koncertre érkezők ugyebár lerakták a kabátokat a ruhatárba és csak percekkel később derült ki számukra, hogy bizony az ételért – és cigarettázni is – csak kint a mínusz nem tudom hány fokban és havazásban lehetséges. Így néhány ember mosolya még az elfogyasztott pálinka ellenére sem volt őszinte, inkább ráfagyott az arcukra a mosoly.

A másik probléma a színpaddal volt. Én nem tudom ki tervezte és telepítette a színpadot és a hozzá kapcsolódó technikát, de elég furcsa volt. Még a koncert előtt körbejártam a helyszínt, kiderült hogy néhány hangláda, ami rendszerint a színpad mellett szokott helyet kapni, a színpad elé került, így sem én, aki kb. 183 cm magas vagyok, sem mások, szinte semmit sem láthattak a színpadképből, én jómagam is több helyszínt kipróbáltam és azok sem jártak túl jól, akik a szektor alsó széksoraiban ültek.

A koncerten már kb. nyolc óra lehetett, amikor a színpadon feltűnt Garami Gábor rádiós műsorvezető, aki az este moderátora volt és aki hangolta a közönséget a bulira. Persze itt sem volt nehéz kitalálni a nemek arányát a közönség soraiban, igen a hölgyek nyertek kétharmados többséggel. Ekkorra már a csarnok tele volt, hiszen hétezer jegyet adtak el erre az estére és mint azt a koncert sajtósától megtudhattuk, a jegyértékesítést is meg kelett szüntetni, hiszen még a koncert napján is nagy volt az érdeklődés és többen már nem fértek volna ba a csarnokba.

De ekkor még nagyon sokan álltak sorba az étkekért és italokért, így a koncert csak kb. fél kilenc magasságában kezdődőtt el.

A koncert így utólag átgondolva nagyon jól felépített és jól koreografált volt, mozgalmas látványos és hangulatos. Az első blokkban hallhattuk az Életjel, Minden álomás, Néha, és a Vidéki sanzon című dalokat, Mező Misi a közönség soraiba is kiment énekelni, valamint felcsendült az örökbecsű Omega-dal pár dallama is, a “Hull a hó, fú a szél…a Magna örökké zenél”.

Ezt egy akusztikus blokk követte a nagyszínpaddal szemben felállított kis színpadon, ahol hallhattuk a Magnatofon, Azt akartam apám, Pillangó Dézi és a Ne félj mama című slágereket.

A blokk végeztével aztán Misi elkezdte énekelni az Eddától az “Álmodtam egy világot magamnak” című sláger első sorait, mikor a nagyszínpadon megjelent Pataky Attila és folytatta a dalt, valamint duettett énekeltek. Természetesen a közönség is korusként énekelte. Pataky Attila, már egyedül a “Visszhang” c. számmal folytatta és végül az “Ünnep” csendült fel.

Már ezt is megszokhattuk a MCL-tól, hogy egy-egy vendégművészt hívnak meg koncertjeikre, így vendégük volt már Révész Sándor (Piramis), Lukács Laci (Tankcsapda) és Nagy Feró (Beatrice) is, idén talán a jubileumi évforduló miatt esett a választás Pataky Attilára, hiszen pár nappal korábban az Arénában tartották a 30 éves jubileumi koncertjüket az Eddával.

A koncert következő meglepetése az volt, hogy a szervezők karácsony lévén szerették volna ajándékokkal köszönteni a nézőket és ezt nem másra bízták mint Dévényi Tibibácsira, aki a már védjegyéül szolgáló pontos – és nem pöttyös – labdákat dobált a nézőtérre, így azon szerencsések, akik elkapták a pontoslabdákat 5.000 és 100.000 Ft-os ajándékokat vehettek át a koncert után, így lehetett wellness hétvégét és mósógépet is nyerni.

Dévényi Tibibácsi, aki lemezlovasként és a három kívánság műsorvezetőjeként tette le névjegyét, napjainkban ismét aktívan diszkózik, retró diszkót csinál és ott is rendre feltűnik a pontos labda, melyből egy dedikált darab az internetes kereskedelemben bizony 16.800 Ft-ot is megér.

Az ajándékeső után folytatódott a koncert a Te légy most a Sirató és az Át a városon dalokkal. Majd jöttek az Átkozott nők és egy egyveleg az első lemezről az Engedj el-Lemegy a nap-Hangolj át-Osztály c. dalokból. Valamint a 999, a Főnököm, Nóra, a Gondatlanságból elkövetett emberölelés és a Lehet, hogy eltört című sláger.

A koncert ráadására hagyták a nagy közönségkedvenceket, így a Színezd újra és a Pálinka dalt is.

Természetesen ekkor még koránt sem volt vége a bulinak, hiszen a koncertet követően – ami már szintén hagyományak mondható – kezdődött Radnai Péter, azaz DJ Radnai diszkója, ami feltette a koronát erre az estére. Ekkor már eljöttem a helyszínről, így nem tudom pontosan hányan és meddig ropták a bulin, de gondolom jó program volt ez is.

Valamint a koncert rögzítésre került, így várható ennek megjelenése is a közeljövőben, konkrét választ nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy a DVD mikor és milyen formában fog napvilágot látni.

Volt viszont még egy érdekesség, hogy a koncerten lehetett megvásárolni egy új cd-t, amire egy novemberi akkusztikus koncert anyaga került fel, tizenhárom dallal és az új nóta, a “Főnököm” stúdióverziójával.

Összegzésként elmondható, hogy aki ott volt a koncerten, valószínűleg nagyon jól érezte magát. Valóban azt kapta a közönség, amit szeret ezekben a fiúkban, kitűnő hangulatot csináltak, kitűnő dalokkal, slágerekkel, és valóban karácsonyi és ünnepi hangulatot adtak a jelenlévőknek.

zene.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...