July23 , 2021

  Tavaszi országjáró turnén a Kiscsillag zenekar

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Március közepétől nagyszabású tavaszi országjáró  turnéra indul a Kossuth-díjas Lovasi András régi-új formációja, a Kiscsillag. A zenekar a koncertek közötti szünetekben sem pihen, a tagok ugyanis immáron harmadik nagylemezükön dolgoznak, ami jelenleg a Néniket a bácsiknak munkacímet viseli.
  Kisebb kihagyás után egy másfél hónapos tavaszi turnéval ünnepli a Kiscsillag zenekar a tényt, hogy túléltek egy újabb telet, és csak remélni tudják, hogy a közönségük is túlélte, mert, mint mondják, sokkal izgalmasabb úgy fellépni, hogy van kinek játszani.
  A Kiscsillag 2006 óta koncertezik, eddig körülbelül 220 fellépésük volt, és a turnék során a zenekaron belüli békét sajátos módszerrel őrzik meg: „Jól bírjuk egymás társaságát, mert két kocsival megyünk, és aszerint cserélgetjük egymást, hogy éppen kit akarunk kibeszélni” – mondja (mosolyogva) Lovasi András, a Kiscsillag énekes-gitáros frontembere. Az elmúlt években a zenekar megfordult egy-két „érdekes” helyen is, amiről született egy belterjes poén, és egy szám is. „A legsúlyosabb helyeken jön a kérdés: ’Na, hová hoztalak?’ Dalíró pályázatot irtunk ki erre a mondatra, úgy kellett kezdődnie a dalnak: ’Na, hová hoztalak?’ Lecsó nyert.”
  Bár a zenekar tagjai sem csillagvizsgálóban nem jártak a télen, sem például gordonkázni nem tanultak meg, a szünet nem telt tétlenül: „Volt egy emlékeztető koncertünk Debrecenben, két akusztik jellegű, elmélkedős műsor aMÜPÁ-ban, és Pécsett a Kodály Központban (ami a pécsi MÜPA), és szerencsére mindegyik előadás már elővételben teltházas volt” – mondja Lovasi András, aki a tél túlélését elősegítendő, Kiss Tibivel (Quimby) és Farkas Robival (Budapest Bár) januárban néhány hétre Thaiföldre tette át a székhelyét, ahol egy kis alkotótábort szerveztek maguknak.
  Emellett a télen megjelent az MR2-Petőfi rádióban is igen sűrűn felcsendülő Sirály című kislemez is, amelynek kísérőfilmjét több mint 130 ezerszer nézték már meg napfényről, tengerről és sirályokról álmodozó emberek aYouTube-on.
  A Kiscsillag nagyban dolgozik új nagylemezén is, ami az első Greatest Hits Vol. 1, illetve az Örökre Szívembe Zártalak után pont a harmadik lesz. „Minden nap reggeltől estig próbálunk, ötletelünk – mondja Lovasi András. – Na jó, nem reggeltől, 11-től. Egészen jól állunk vele, már tizenegy dalunk van. Úgy tizenhét-tizennyolcat tervezünk összehozni, amiből aztán majd megszületik a végleges tizenegy-tizenkét szerzemény.” A lemezen – amelynek stílusa a rögtönzött meghatározás szerint: „progresszív beat” – természetesen lesz egy-két különlegesség is, az egyik például az, hogy a dobos, Mihalik Ábel is énekel majd rajta egy dalt, amelyet ő is írt, és amiről Lovasi azt mondja: „tiszta Beatles.” Az egyik dal címét is elárulta: Néniket a bácsiknak, ami jelen pillanatban egyben a lemez munkacíme is. Az albumot októberben tervezik megjelentetni, addig viszont még rengetegszer találkozhatunk velük élőben, és a régi kedvencek mellett három új számot is meghallgathatunk a zenekartól a koncerteken.
  A tavaszi turné  állomásai:
  03.18. Gödöllő – Trafó Club
  03.19. Veszprém – Expresszó
  03.25. Kiskunfélegyháza – Rocktár
  03.26. Szolnok – Ifjúsági Ház
  04.01. Szeged – JATE Klub
  04.02. Budapest – A38
  04.08. Eger – Broadway
  04.09. Kapuvár –  Shop Stop
  04.15. Paks – Café Bongo
  04.19. Nyíregyháza – Főiskola – FŐHE
  04.20. Győr – Bridge Egyetemi Klub – SZE Napok
  04.30. Székesfehérvár – FEZEN Klub

  További infó:
  www.kiscsillagzenekar.hu

  spot_img