Tankcsapda csúcstalálkozó Debrecenben

Date:

Hatodik alkalommal készül meghódítani december 29-én, az ország második legnagyobb koncerthelyszínét, a Főnix Csarnokot a Tankcsapda. Egy éve, mínusz tizenkét fokban búcsúztatták Debrecen Főterén az évet, idén már sem a zenekarnak sem pedig a közönségnek nem kell az időjárási nehézségekkel dacolnia.

„Tavaly nagyon nehéz volt megküzdeni a mostoha téli időjárással…” – idézte szilveszteri emlékét Lukács László frontember. – „Ennek ellenére, mind a mai napig úgy tekintünk vissza, mint az egyik legjobb koncert és szilveszteri emlék… Az, hogy Debrecenben zárjuk az évet immár húsz éves hagyomány: ’92 decemberében volt az első ilyen évzáró koncert. Idén visszatérünk a Főnix Csarnokba, ahol mindig izgalmasabb játszani. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sokan vidékről, vagy a környező országokból is erre a koncertre készülnek, ugyanis híre ment már, hogy Debrecenben a Tankcsapda igyekszik valamiképp, kissé szerencsétlen kifejezéssel élve, önmagát is felülmúlni…”
December 29-én két fellépő melegíti be a közönséget. Egy budapesti feltörekvő tehetséges csapat a Leander, és egyenesen az Egyesült Államok beli Brooklynból érkező Verismo.
„Mi szoktuk kiválasztani, hogy kik játszanak a Főnix Csarnokban.”- nyilatkozta a Tankcsapda gitárosa Cseresznye. „A Verismo dobosával, aki egyébként magyar, és Vajda Tamásnak hívják, Los Angelesben találkoztunk. Megismerkedtünk, és tartottam vele a kapcsolatot, idén pedig felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha átjönnének játszani.”
„A másik zenekar a Leander.” – folytatja Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa. „A gitárosával, Vörös Attilával, nagyon régóta személyes a viszony, jó bandája van, mi meg szeretünk jó bandákkal játszani. Igyekszünk időről időre olyan zenekaroknak lehetőséget biztosítani, akikről lehet tudni, hogy amit csinálnak jó, viszont még nem ismerik túlságosan sokan. A Főnixben pedig végre több ezer ember előtt megmutathatják, hogy mire is képesek.”
A Tankcsapda 2004-ben gondolta először, hogy bevonul a debreceni rendezvénycsarnokba. Azóta két év kivételével folyamatosan itt zárják az évet. A zenekar elmondása alapján, a közönség kitartó szeretetének hála, mindig ez a legjobb hangulatú Tankcsapda buli.
mymusic.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...