Szombat este az Art Cafféban lépnek fel Kézdin a Váczi Eszter Quartet

Date:

Március 3-án, szombaton 21.30-tól a kézdivásárhelyi Art Cafféban koncertezik a neves Váczi Eszter Quartet. Az együttes 2009-ben megjelent Vissza hozzád című első albuma alig egy év leforgása alatt aranylemez lett, 2011 januárjában pedig elérte a platina fokozatot.

Az egy kivételével kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó korong sikere túlszárnyalt minden előzetes várakozást, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy a mai zenei piacon elsőként jelentkeztek magyar nyelvű jazzdalokkal. A 2002-ben alakult csapat kezdetben örökzöld jazzdalok feldolgozásait játszotta, de rövid időn belül kiderült, hogy nem ez az út, amin haladni kell.

A Tom-Tom Kiadó fantáziát látott a szerzeményekben, és a zenekar mögé állt, a megjelenést követően a rádiók azonnal játszani kezdték dalaikat, és több koncertmeghívást kaptak. Így jutottak el Erdélybe több alkalommal, továbbá Szlovákiába, illetve Magyarország kisebb-nagyobb településeire. Párizsban két alkalommal koncerteztek, többek között a Jazzy Colors jazzfesztiválon is felléptek.
A zenekar tagjai: Váczi Eszter – ének, Gátos Bálint – basszusgitár, Gátos Iván – billentyűs hangszerek, Mike Zsolt – dobok, és 2010 szeptembere óta Schneider Zoltán – gitár.

hirmondo.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...