Szolnokon lesz az idei EFOTT

Date:

Idén Szolnok ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, az EFOTT-nak. Magyarország legnagyobb hallgatói buliját július 12. és 17. között az alföldi város zöldövezetében, a Tiszaligetben rendezik meg.

Mint az a házigazda Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusának épületében rendezett keddi sajtótájékoztatón elhangzott, az EFOTT története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó a Pécs melletti Abaligeten, ahol huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott. A programsorozat mára az egyik legnagyobb magyar fesztivállá nőtte ki magát.
A tavalyi évben minden korábbinál többen, csaknem 69 ezren látogattak el az EFOTT-ra, és a szervezők bíznak abban, hogy idén a Tisza partján is sikerül látogatói rekordot dönteni.
Dajka Zoltán, az EFOTT főszervezője megjegyezte: az új helyszíneken a fesztivál méretei miatt mindig egy kis fenntartással fogadják a rendezvényt, ám amint vége, rendszerint jelzik, hogy a következő évben is szívesen megrendeznék azt. Így történt ez 2010-ben Orfűn is, ám mivel a program egyik alapelve, hogy minden esztendőben az ország más településén tartják, idén végül – több szóba jöhető helyszín közül, elsősorban a Tiszaliget adottságai miatt – Szolnok lett a befutó.
Az idei program, így a fellépők listája még egyeztetés alatt áll, ám az EFOTT a szokásos színvonalat nyújtja majd: a legismertebb hazai előadókat Szolnokon is láthatja-hallhatja a közönség.\

est.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...