August2 , 2021

  Szokatlan módon tér vissza a Megasztár zsűritagja

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Új vizekre evez a Megasztár egykori zsűritagja – operát ír, mindössze két év alatt.

  Rendhagyó produkciókkal és szerzőkkel készülnek az Armel operaverseny szervezői nemcsak az idei, de a következő évek versenyeire is. A verseny az elmúlt négy évben hatalmas nemzetközi elismerést vívott ki magának – mondta a Ma Reggelben Havas Ágnes főszervező.

  Az operaversenyektől eltérően ezen a megmérettetésen nem csak az énekesek mérik össze tudásukat, hanem nemzetközi produkciók készülnek, melyekbe az előzetes válogatások alapján kerülnek az énekesek és a főszerepeket éneklik. Emellett azonban az egész produkció versenyben van – tette hozzá a szervező.

  Az idei év meglepetése mégis a szervezők azon bejelentése volt, hogy felkérték Mester Tamást, a Megasztár egykori zsűritagját, hogy a 2013-as versenyre írjon egy operát. Mester úgy fogalmazott: nem számított a felkérésre. „ Érlelődött bennem már évek óta valami, ezért mondtam le a koncerteket és nem adtam ki új lemezt sem. A zene az zene, nincsenek kategóriák, ezért nem vagyok annyira megijedve, mint amennyire kellene. Most átléphetem azokat a küszöböket, amiket a popzene állít elém. Ami a szívemből jön, papírra vethetem.”

  Neves zeneszerzők is meglepődtek azon, hogy a zenésznek mindössze két éve van az opera megírására, hiszen egy ilyen mű általában négy év alatt születik meg. Mester Tamás azonban magabiztos, nemcsak a mű címét, de nagy vonalakban már a tartalmát is tudja a darabnak.

  – Originum néven fut a darab, már a felkérés utáni első megbeszélésen tudtam, miről fog szólni.Világ életemben azon dolgoztam, hogy megértsem önmagamat, az eredetemet, az oiginumomat és semmire nem jöttem rá. Amikor feladtam az analitikus keresését, másnaptól izgalmas dolgok történtek velem, ezt szeretném beleírni – mondta Mester Tamás a készülő darabról.

  Havas Ágnes elmondta a darabot először New Yorkban, utána Szegeden mutatják majd be. Az idei versenyről elmondta: nyolc énekes lép fel az öt produkció főszerepeiben. A magyar versenyzők kevesen jelentkeznek, de két énekes idén is bejutott, egyikükhöz, Miksa Adriennhez ráadásul két produkció is ragaszkodott, így ő két főszerepet fog énekelni.

  hirado.hu

   

  spot_img