Szirtes Edina Mókus dupla lemezbemutatója a Millenárison

Date:

Mókus és a Tao című lemezét mutatja be és ízelítőt ad következő, Szerelmesezős című albumának dalaiból is a közönségnek Szirtes Edina Mókus a Millenáris Fogadójában január 22-én, a magyar kultúra napján.

    A Mókus és a Tao című korong – amely a koncerten már kapható lesz – Lao-ce ősi kínai bölcseleti alapművéből, a Tao Te King – Az Út és Erény könyvéből vett tizenkét megzenésített verset tartalmaz. A dalokat Szirtes Edina Mókus egyedül játszotta lemezre zongorán, brácsán, hegedűn, illetve melodikán, és a felvételen ő énekel.
Ezzel párhuzamosan Szerelmesezős címmel egy akusztikus popzenei anyagot is rögzíteni kezdett, amelyet ő maga “érzelgős asszonyzenének” hív. A később megjelenő albumon szereplő dalok nagyrészt saját barátainak verseire íródtak, de a lemezen szerepel egy Bródy János- és egy Presser Gábor-feldolgozás is.
A vasárnap 20 órakor kezdődő koncerten mindkét lemez anyagával megismerkedhet a közönség Horváth Elemér, Balogh Miklós és Csonka Gábor (hegedű), Hegyaljai-Boros Zoltán és Haraszti Krisztina (brácsa), Simkó-Várnagy Mihály (cselló), Földes Gábor és Lombos Pál (nagybőgő), valamint Nagy János (zongora) közreműködésével. Az est vendége lesz Kováts Kriszta és a Fabula Rasa zenekar – olvasható az MTI-hez eljuttatott koncertajánlóban.
Szirtes Edina Mókus hegedűművész diplomáját Szegeden szerezte 2002-ben, írt zenét többek között a Szegedi Színkör, a Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, a Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára, de a 2010-es tűzijáték kísérőzenéjét is ő szerezte. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly- és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén működött közre, és folyamatosan koncertezik is velük.
Saját zenekaraival (Fabula Rasa, Nomada, Blues B.R.Others) is rendszeresen fellép Magyarországon és külföldi világzenei fesztiválokon. A Fabula Rasával az első Budapest Fringe Fesztiválon mutatkozott be, ahol szakmai különdíjjal jutalmazták produkciójukat.
Szirtes Edina Mókus 2004-ben Artisjus-díjat kapott, 2007-ben a nemzetközi Song Writing dalíró versenyen tizenötezer dalból a legjobb 14 közé választották szerzeményét. Tessék-lássék címmel megjelent szólólemeze Fonogram-díjat kapott 2010-ben világzene-kategóriában.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...