Színesebb, elektronikusabb lett a mius

Date:

Január végére várható második nagylemezének előzeteseként új dalt mutat be a hazai könnyűzene egyik legígéretesebb fiatal zenekara, a mius. A Hub of The Universe – Az Univerzum középpontja – című dal hangulata, különleges, földöntúli atmoszférát teremt, az új albumon pedig a duó még inkább elmozdul az elektronika irányába.

 

Második nagylemezén dolgozik a mius zenekar, vagyis Horányi Júlia énekesnő és Álmos Gergely zeneszerző. A duó bemutatkozó albuma, a Behind The Line pozitív fogadtatásra talált a szakma és a közönség részéről is, a folytatásban mégis más irányba megy a zenekar, új utakat keresve.

– Az első lemezünk némileg eklektikusra sikerült, sok szabályhoz kötöttük a dalírást. Ezek a szabályok még mindig megvannak, de az új anyag sokkal letisztultabb és egységesebb lesz, talán bátrabb és szabadabb is. Hangzásban az elektronika felé mozdulunk el, hangszerelés esetében pedig a gitár eddigi dominanciáját a billentyűs hangszerek váltják fel. Az új nagylemez január végén jelenik meg, aminek az előzeteseként a Hub of The Universe című szerzeményünket már most bemutatjuk. Ez a dal az egyik kedvencünk, nagyon különlegesnek érezzük a hangulatát, azt a világot, amit teremt. Készítettünk hozzá egy animációs szövegvideót, aminek a megalkotásában Szőke Dániel operatőr volt a társunk– mondta Álmos Gergely, a mius zeneszerzője.

A mius első nagylemeze, a Behind The Line 2013. januárjában jelent meg, a dalokat ingyen lehet letölteni a www.mius.hu honlapról, illetve meg lehet hallgatni a duó Bandcamp-oldalán. A jazz, trip-hop, downtempo, r’n’b, rock és nagyzenekari elemekkel kísérletező, kellemes hangzásvilágú dalok közül többet elkezdtek játszani a rádiók országszerte, köztük a Hold On című szerzeményt, amelyhez a zenekar klipet is forgatott. A mius a tavaszi lemezbemutató koncert után kétszer is fellépett az A38 hajón, és a koncerteket a Duna Televízió is műsorára tűzi. A mius meghívást kapott a Petőfi Rádió Akusztik című műsorába is, ahol áthangszerelt dalaikat adta elő. A zenekar idén külföldi világsztárok, a norvég Rebekka Karijord és a belga Amatorski vendégeként is bemutatkozott a budapesti közönségnek, valamint szeptemberben MMM címen Manoya és Marge társaságában lépett színpadra a Trafóban. A mius az utóbbi hónapokat stúdiómunkálatokkal töltötte, hiszen készül a második nagylemez a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával. A mius klipet is tervez, amelynek vizuális világa bizonyára ismét izgalmas lesz. A látvány és a design fontossága a zenekar tagjainak civil foglakozásából ered. Horányi Júlia énekesnő számos színházi társulattal dolgozott már együtt díszlet- és jelmeztervezőként. Jelenleg a Pesti Színház, a Szegedi Kortárs Balett, a Miskolci Nemzeti Színház és a Karinthy Színház előadásaiban viselik a jelmezeit a művészek. Horányi Júlia az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) kapta meg Az év legjobb jelmeztervezőjének járó közönségdíjat. A mius zeneszerzője, Álmos Gergely építész-tervezőként dolgozik az AMK+ és a GEON Stúdió tagjaként, és 2012-ben első díjat nyert az EUROPAN nemzetközi városépítészeti tervpályázaton.

 

mius: Hub of The Universe

http://youtu.be/XAuPN_mek5k

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...