Sziget – Weboldal indult az elmúlt két évtized emlékeinek felelevenítésére

Date:

Weboldal indult a Sziget fesztivál csaknem két évtizedes történetéből a legemlékezetesebb pillanatok felelevenítésére: a www.mienkasziget.hu címre álló- és mozgóképeket, blogbejegyzéseket várnak.

    Idén augusztus 6. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. A jubileumhoz kapcsolódva az elmúlt 19 év legemlékezetesebb szigetes pillanatait gyűjti és várja a most induló oldal. A virtuális emlékkönyv, amelyben felidézik a múltat, mostantól mindenki számára nyitott – tájékoztatta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.
“Egy zötykölődő mikrobuszban kezdődött minden. Tavasz volt, még nem zöld, de már reményekkel teli. Félúton a főváros és a vidéki helyszín között, egy azóta elfeledett Sziámi-koncertről hazafelé tartva Müller Péter Sziámi zenész, költő, színházi-filmes ember és Gerendai Károly koncertszervező hosszasan fantáziált” – szerepel a kezdetekről a 2002-ben, a 10. Sziget alkalmából megjelent Nagy Sziget Könyvben, Jávorszky Béla Szilárd kötetében.
A fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten 1993 óta rengeteget változott, bővült, fejlődött, de a sajtófőnök megfogalmazása szerint ma is az, aminek a kezdetekben szánták: egy hét önfeledt együttlét. “Közben több korosztály nőtt fel úgy, hogy a Sziget meghatározó generációs élményükké vált. Több millió magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket” – tette hozzá Vető Viktória.
“A Sziget a békesség, a barátság, a tolerancia, a szerelem, az önfeledt kikapcsolódás, a szabadság, a kulturális sokszínűség szigete. Ma már Európa elismerten legjobb nagyfesztiválja, Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, de a szigetesek számára még mindig leginkább a nyár legjobb hete” – írta a közleményben.
www.mienkasziget.hu az elmúlt tizenkilenc év emlékeit gyűjti egybe, barátságok, szerelmek, nagy egymásra találások és bánatos elválások krónikáit, az első koncertélményt, az első éjszakai kimaradást, az önfeledt nyaralást és végtelen vonulásokat színpadtól színpadig.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...