Szerdán kezdődik a Hegyalja Fesztivál

Date:

Szerdán kezdődik a 11. alkalommal megrendezett Hegyalja Fesztivál a két Tisza-parti város, Tokaj és Rakamaz határában; a július 18-ig tartó rendezvényen tíz színpadon kétszáz koncert szórakoztatja majd a látogatókat. Eddig több mint ezren érkeztek már meg a rakamazi Tisza kempingbe, ez a szám pedig – a helyszíni jegypénztárak megnyitása után – folyamatosan emelkedni fog – tájékoztattak a szervezők. Gőzerővel épülnek a színpadok, illetve a beléptető rendszer, így szerdán délután négy órától várhatóan nem lesz különösebb akadálya a fesztivál megnyitásának.

A hegyaljások idén is számos zenei műfajból kaphatnak ízelítőt, amelyeket a rock, a metál, az elektronikus és a világzenei stílus jeles hazai és külföldi képviselői prezentálnak. Először látogat Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, fellép az extrém metál egyik úttörője, a svéd Meshuggah, valamint a Texas in July. Koncertet ad a Groove Armada, Goldie, az Epica, az idén 35 éves Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble, valamint az Illdisposed.

 

 

A magyarok közül színpadra lép a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Kispál és Kiscsillag, a Neo, a Quimby és a Belga, de rajtuk kívül ott lesz a Hegy’-en Ákos, a Tankcsapda és a Tátrai Band is. A zenei programok mellett Tokajban Szalóki Ági színházi előadóestjét, stand-up humoristák fellépését tekintheti meg a nagyérdemű, akik a Zöld Sátorban közéleti személyiségekkel is beszélgethetnek. A nyaralni vágyókat emellett új csónakház, vezetett és kötetlen kenutúrák, valamint strand is várja a Tisza partján.

 

A tavaly látogatottsági rekordot elért, Zöld Fesztivál címet elnyert programsorozatnak 2009-ben összesen 71 ezer vendége volt.

 MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...