Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Szelídített YAVA az mr2-Petőfin

  Soha nem hallott változatban játssza zavarba ejtő és táncra csábító zenéjét a YAVA az mr2-Petőfi Rádióban. Aki lemaradt az Akusztik című műsor idei első adásáról, ma este 11 órától bepótolhatja. A Folcore album dalai mellett egy ősbemutató és egy feldolgozás is szerepel a programban. Röviden: jön a legYAVA!
  A Fonogram világzenei díjra jelölt YAVA zenekar dalait az őrült zúzás és a szívhez szóló népdalok egyaránt jellemzik. Az mr2 -Petőfi Rádió felkérése izgalmas kihívás volt, hiszen a punk és hardcore alapokon nyugvó számok finomhangoláson estek át az Akusztik című műsor felvételére. A szólógitár helyét akusztikus gitár vette át, megjelent a tangóharmonika, és  maradtak az olyan különleges hangszerek, mint a koboz, a duda, a gender és az oud. Az eredmény egy szelídebb, de nem szolidabb koncert. A rendhagyó fellépésen maradt a tombolás, de kézzel fogható a magyar, török, indonéz vagy éppen spanyol folkból áradó ősi szenvedély is.
  Az alapfelállást (Dus Polett, Róka Szabolcs, Szabó Kristóf, Németh Fritz László és Déry Shinto) több vendégzenész egészíti ki: Földi Lehel – tapan, Mészáros Péter – harmonika, Domonkos Zsolt – akusztikus gitár, Mátyás Attila – akusztikus gitár, Bata István – basszusgitár.
  A YAVA koncertfelvételét január 9-én, szombaton 23 órától ismétli meg az mr2-Petőfi Rádió az Akusztik című műsorban.
  Az akusztikus koncertre a YAVA különlegességekkel is készült. Nemcsak egy magyar zenekar dalát dolgozta fel és formálta a saját stílusára, de ugyanezt tette Yayat Suhiryatna indonéz kortárs zeneszerző egyik kompozíciójával is. A dal ősbemutatója az mr2-Petőfi Rádióban lesz. Az esemény kapcsán H.E. Mangasi Sihombing, Indonézia budapesti nagykövete elmondta: a szigetvilág hagyományait többen próbálták már modern zenével párosítani, de ez csak akkor sikeres, ha megtalálják a jávai zene lelkét. A nagykövet szerint a YAVA koncertjein megszületik ez a spirituális légkör, ami rendkívül boldoggá teszi. Éppen ezért találónak érzi a zenekar nevét, hiszen – mint mondta – amit játszanak, az mindennek a legjava.
  A zenekar honlapja: http://www.yava.hu
  YAVA – Akusztik a YouTube-on:
  Interjú:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BQ3pcOgIxDc&[/youtube]
  Margarita tánca:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RslX2Tm4-uw&[/youtube]
  Prognózis-feldolgozás:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e_5yBaxqez0[/youtube]

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.