Szabó Attila (Csík Zenekar) elkészítette első szólólemezét

– Lélekbiztosító címmel elkészítette első szólólemezét Szabó Attila, a Csík Zenekarból ismert hegedűs, gitáros. A zenész április 21-én szombaton az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban mutatja be az anyagot.
Szabó Attila idén ünnepli 50. születésnapját, ebből az alkalmából készítette el első szólólemezét. A korongon a saját szerzemények mellett a Csík Zenekarnak készült, de ebben a formában, stúdióban sohasem rögzített és az együttes által nagyon ritkán játszott feldolgozások találhatók – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Az anyag másfél évig készült, a közreműködők között volt a Csík Zenekar és a Második Műszak (Szabó Attila két formációja), Ferenczi György, Pintér Zsolt, Gábor Andor, Hock Ernő, Jankó Miklós, Kohánszky Roy, Presser Gábor, Apáti Ádám, Csorba Lóci, Nemes Zoltán, Gulyás László, Panyi Tibor, Lovasi András, Falusi Mariann, Mező Misi, valamint Szabó Attila családtagjai: Molnár Edit, Szabó Anna és Szabó Ábel.
A Lélekbiztosító című lemezen a feldolgozások között szerepel a Beatles (You Won’t See Me), a Tankcsapda (Fiúk ölébe lányok), a Quimby (Sehol se talállak), az Illés (Sárika), a Kispál és a Borz (Ágy, asztal, TV) egy-egy dala, valamint Cseh Tamástól az Apa kalapja és A dédapa dala, utóbbi felvétel a Bárka Színházban készült 2002-ben és Cseh Tamás énekel rajta.
A szombati egri koncerten színpadra lép mások mellett Presser Gábor, Lovasi András, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, illetve a Szabó család. Az est apropója a lemez bemutatója és Szabó Attila közelgő 50. születésnapja mellett az is, hogy a Kossuth-díjas Csík Zenekar idén 30 éves.
MTI

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.