Wednesday, October 20, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Soulbreakers: koncert új énekesnővel és Tátrai Tiborral

  – Új énekesnővel, Pleszkán Écskával ad koncertet február 28-án a Soulbreakers a fővárosi Muzikumban, a vendég Tátrai Tibor lesz. A zenekar 2014-es koncertszezonját indító esten új számok is felcsendülnek.

      A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers még 2009-ben alakult Sonia Zambrano énekesnővel (korábban Sonia és a Sápadtarcúak), őt tavaly ősszel váltotta Pleszkán Écska.
  A csapat feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek gyakran idézik a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait, mindezt egyedi hangzásvilággal vegyítik – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
  Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (Napokon, Seen, Esclin Syndo), ebben a formációban azonban basszusgitáron játszik. A Napokonból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán (dob); az alapítók között volt még Péter Gábor (gitár) és Radovics László “Kyru” (ének) is. Őket a kilencvenes évek népszerű rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble-ból ismerhetjük; Kyru azóta számos rock és blues formációban énekelt (P. Box, Üzletembers, Virga Negra).


  Az énekes Pleszkán Écska korábban egy televíziós tehetségkutatón tűnt fel. Édesapja Pleszkán Frigyes, a 2011-ben elhunyt világhírű dzsesszzongorista, Écska jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének-szakos végzős hallgatója.
  A zenekarral most vendégként fellépő Tátrai Tibor gitárossal már többször játszottak együtt, például a tavalyi tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A Soulbreakers koncertezett Lengyelországban a Chorzów Blues Festivalon, Pakson a Gastroblues Fesztiválon, és az elmúlt három évben minden alkalommal ott volt a Sziget fesztivál fellépői között is.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.