July30 , 2021

  Soha annyian nem ölelték az énekest, mint most

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Október 2-án ünnepelte 60. születésnapját Gordon Sumner, akit Sting művésznéven ismert meg a világ. Az énekes szülinapján adományokat gyűjtött.

  A zenész a hét végén jótékonysági koncerttel ünnepli születésnapját New Yorkban, vendégei között volt Lady Gaga, Billy Joel, Bruce Springsteen és Stevie Wonder is. A bevételeket a szegénység elleni küzdelemre fordítják.

  Soha annyi ölelést nem kapott még szülinapján Sting, mint a mostani alkalommal. A színpadon a nagy nap alkalmával előadta a “Stand By Me” című számát, mely előadásához Lady Gaga is csatlakozott. A szülinapi buli pedig nagyon jól sikerült, ugyanis a vendégek bőkezűen adakozta a Robin Hood alapítvány számára. Az intézmény 3,7 millió dollárt zsebelhetett be az est során.

  Sting apja tejesember volt Newcastle városában, így kiskorában hajnalonta ő is a tejet hordta, legjobb “barátja” már ekkor egy ütött-kopott gitár volt. A középiskola után volt kalauz, adóhivatalnok, árokásó, idővel diplomás irodalomtanár lett.

  Az órák után helyi dzsessz-együttesekben bőgőzött, ekkoriban kapta a Sting (fullánk) becenevet, mert kedvenc fellépő ruhájában, egy fekete-sárga csíkos pulóverben úgy nézett ki, mint egy mérges darázs.

  Zenei érdeklődése szerteágazó: dolgozott fel klasszikus karácsonyi dalokat, készített lemezt lantkísérettel, legutóbb pedig szimfonikus zenekarral. Három alkalommal jelölték Oscar-díjra a legjobb filmdal kategóriában, a Kate és Leopold betétdaláért Arany Glóbuszt kapott, számos kitüntetése mellett átvehette a brit birodalom rendjének parancsnoki fokozatát (CBE) is.

  A zenélés mellett számos más elfoglaltsága van: színészkedik színpadon és filmen (szerepelt a Dűne című sci-fiben, egy Frankenstein-filmben és Guy Ritchie A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső című akció-vígjátékában), lelkes környezetvédőként kampányol a dél-amerikai esőerdők megmentéséért, az emberi jogok elkötelezett harcosa.

  Magánélete csendes, kétszer nősült és hat gyermeke van, második feleségével csaknem két évtizede él együtt. Eladott lemezeinek száma túl van a százmillión, vagyona még ennél is több dollárban, néhány éve állítólag egy ideig nem is vette észre, hogy menedzsere több millió dollárral megrövidítette. Fiatalos külsejét korábban futással, mostanában jógával őrzi, szenvedélyes sakkjátékos, íróként önéletrajzát jegyzi.

  hirado.hu

  spot_img