Slayer-készültség a Hegy’en

Teltházas hip-hop bulikon és rocklegendák koncertjein tombolt csütörtökön a Hegyalja közönsége. A Foreign Beggars, Nathan „Flutebox” Lee és a Magyarországon első nagykoncertjét adó Mastodon osztoztak a fesztiválozók tömegein. Csak a Hegy’re jött haza Németországból az Ektomorf, Téglás Zoli a Pennywise élén érkezett, hogy a Hegy’ backstage-ben készülő utánozhatatlan marhapörköltet megkóstolhassa. A Firkin klipet forgatott, a Kiscsillag a borfalu finomságaival ismerkedett. A Guano Apes már hangol az esti koncertjére a Hegy’ Nagyszínpadon, a Slayer busza pedig most gurult be a fesztiválterületre, ahol zavartalanul süt a nap.
A nagy melegben egyenesen a Tisza hűsítő vízéből indultak a koncertekre a fesztiválozók, hogy csurig töltsék a színpadok előtti tereket a Hegy’en. Jéghideg furmintfröccsökkel felszerelkezve mentek több ezren az Angliából szállított zenei kuriózumok ízeit élvezni: a fuvolás beatboxos Nathan Flutebox Lee olyan újdonságot szállított a hegyaljásoknak, amivel teletöltötte a Borsodi Malátabárt. Az egy ritmusra hullámzó tömeg túlcsordult a sátor szélein, a Foreign Beggars partyjára csápoló kezek erdejévé sűrűsödött. Az elsöprő, több órás ritmusörvénybe a magyar hip-hop élvonalas Hősök és Akkezdet Phiai húzták magukkal a közönséget.
Amerikából két csapat is érkezett, akiket már nagyon várt a magyar közönség. A Mastodon tagjai, akikkel a szemfüles fesztiválozók koccinthattak és közös képet is lőhettek, az árnyékban borozva készültek a fellépésükre. Az együttes Magyarországon először a Hegyalján adott nagyszínpados koncertet: sűrű, hipnotikus metál masszával árasztották el a fesztivált, sokszínű, kontrasztos, mégis szerves egésszé formálódó zenéjükkel a Hegy’en is bizonyították, hogy a Mastodon a kemény zene reneszánsza és jövője. A legendára a hegyaljások kedvenc amerikai zenésze, a magyar származású Téglás Zoli készítette fel a közönséget. A HC-isten, miután fejest ugrott a Pennywise zenéjére tomboló tömegbe, kedvenc hazai ízeivel töltötte fel újra az elemeit: a backstage-es marhapörköltöt most sem hagyta ki.
Az MR2 Furmint Klubnál is komoly volt a nyüzsgés: Lovasi András a Kiscsillag koncertje után a borfalu furmintjait kóstolta végig, a hegedűs-fuvolás ír zenével közönséget vadító Firkin következő klipjét rögzítette a hegyaljás fellépésén. A gitárosabb vonal elkötelezettjeinek a Jurij és a Vad Fruttik játszott. Keményebb zenékre is lehtett tombolni: az itthon kizárólag a Hegyalján fesztiválkoncertező Farkas Zoliék, azaz az Ektomorf eszelősen kemény bulit csináltak, amit az utánuk fellépő Deicide és Belphegor még tovább fokozott.
A Slayer megérkezett, A Guano Apes hangol
Rakamazon a hegyaljások már számolják vissza az órákat, amikor a metálvilágban harminc éve főszerepet játszó Slayer végre nekilódul, hogy darabjaira szedje a színpadot. Az amerikai thrashmetál csapat már megérkezett a fesztiválra, a zenészek a zavartalan Tisza-parti napsütésben készülnek az estére. A vonatokon, buszokon, az autópályákon rengetegen tartanak a Hegy’re, hogy ők is ott lehessenek a nyár legjobban várt koncertjén. Amíg az ország minden szegletéből érkeznek a további fesztiválozók, az extravagáns hangú dögös énekesnő, Sandra Nasic és csapata, a Guano Apes már hangol a bulira. A pár év kihagyás után újult erővel dübörgő rocknégyes az új Bel air című korongról is hoz dalokat a fesztre. A mai nap nagyon erősnek ígérkezik.
Nyaralás megzenésítve a Hegy’en
Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.