July24 , 2021

  Slayer-készültség a Hegy’en

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Teltházas hip-hop bulikon és rocklegendák koncertjein tombolt csütörtökön a Hegyalja közönsége. A Foreign Beggars, Nathan „Flutebox” Lee és a Magyarországon első nagykoncertjét adó Mastodon osztoztak a fesztiválozók tömegein. Csak a Hegy’re jött haza Németországból az Ektomorf, Téglás Zoli a Pennywise élén érkezett, hogy a Hegy’ backstage-ben készülő utánozhatatlan marhapörköltet megkóstolhassa. A Firkin klipet forgatott, a Kiscsillag a borfalu finomságaival ismerkedett. A Guano Apes már hangol az esti koncertjére a Hegy’ Nagyszínpadon, a Slayer busza pedig most gurult be a fesztiválterületre, ahol zavartalanul süt a nap.
  A nagy melegben egyenesen a Tisza hűsítő vízéből indultak a koncertekre a fesztiválozók, hogy csurig töltsék a színpadok előtti tereket a Hegy’en. Jéghideg furmintfröccsökkel felszerelkezve mentek több ezren az Angliából szállított zenei kuriózumok ízeit élvezni: a fuvolás beatboxos Nathan Flutebox Lee olyan újdonságot szállított a hegyaljásoknak, amivel teletöltötte a Borsodi Malátabárt. Az egy ritmusra hullámzó tömeg túlcsordult a sátor szélein, a Foreign Beggars partyjára csápoló kezek erdejévé sűrűsödött. Az elsöprő, több órás ritmusörvénybe a magyar hip-hop élvonalas Hősök és Akkezdet Phiai húzták magukkal a közönséget.
  Amerikából két csapat is érkezett, akiket már nagyon várt a magyar közönség. A Mastodon tagjai, akikkel a szemfüles fesztiválozók koccinthattak és közös képet is lőhettek, az árnyékban borozva készültek a fellépésükre. Az együttes Magyarországon először a Hegyalján adott nagyszínpados koncertet: sűrű, hipnotikus metál masszával árasztották el a fesztivált, sokszínű, kontrasztos, mégis szerves egésszé formálódó zenéjükkel a Hegy’en is bizonyították, hogy a Mastodon a kemény zene reneszánsza és jövője. A legendára a hegyaljások kedvenc amerikai zenésze, a magyar származású Téglás Zoli készítette fel a közönséget. A HC-isten, miután fejest ugrott a Pennywise zenéjére tomboló tömegbe, kedvenc hazai ízeivel töltötte fel újra az elemeit: a backstage-es marhapörköltöt most sem hagyta ki.
  Az MR2 Furmint Klubnál is komoly volt a nyüzsgés: Lovasi András a Kiscsillag koncertje után a borfalu furmintjait kóstolta végig, a hegedűs-fuvolás ír zenével közönséget vadító Firkin következő klipjét rögzítette a hegyaljás fellépésén. A gitárosabb vonal elkötelezettjeinek a Jurij és a Vad Fruttik játszott. Keményebb zenékre is lehtett tombolni: az itthon kizárólag a Hegyalján fesztiválkoncertező Farkas Zoliék, azaz az Ektomorf eszelősen kemény bulit csináltak, amit az utánuk fellépő Deicide és Belphegor még tovább fokozott.
  A Slayer megérkezett, A Guano Apes hangol
  Rakamazon a hegyaljások már számolják vissza az órákat, amikor a metálvilágban harminc éve főszerepet játszó Slayer végre nekilódul, hogy darabjaira szedje a színpadot. Az amerikai thrashmetál csapat már megérkezett a fesztiválra, a zenészek a zavartalan Tisza-parti napsütésben készülnek az estére. A vonatokon, buszokon, az autópályákon rengetegen tartanak a Hegy’re, hogy ők is ott lehessenek a nyár legjobban várt koncertjén. Amíg az ország minden szegletéből érkeznek a további fesztiválozók, az extravagáns hangú dögös énekesnő, Sandra Nasic és csapata, a Guano Apes már hangol a bulira. A pár év kihagyás után újult erővel dübörgő rocknégyes az új Bel air című korongról is hoz dalokat a fesztre. A mai nap nagyon erősnek ígérkezik.
  Nyaralás megzenésítve a Hegy’en
  Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
  A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
  Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

  spot_img