Sikeres a Félsziget Fesztivál nyolcadik kiadása

Date:

Növekedett idén a látogatók száma a Félsziget Fesztiválon, ezek 45%-a olyan fesztiválozó, aki először jött a Félszigetre. Nőtt ugyanakkor az Erdélyen kívüli megyékből és a külföldről érkezők száma is. Továbbra is a zenei helyszínek vonzzák a legtöbb embert és a fesztivál első három napján 310 hektoliter sör fogyott el.

Vasárnap délben vontak mérleget a Félsziget Fesztivál szervezői. Bodor László fesztiváligazgató  ismertette a Max Weber Társadalomkutató Alapítvány és a kolozsvári BBTE Szociológia Kar diákjaival közösen végzett szociológiai vizsgálat eredményeit. Ezek szerint a félszigetezők 70%-a 20 és 29 év közötti, a legtöbben egyetemisták vagy frissen végzettek, a munkanélküliek aránya csupán 4%. Természetesen a legtöbben Romániából érkeztek a fesztiválra, de jelentős növekedés tapasztalható egyrészt az Erdélyen kívüli régiókból, másrészt a külföldről érkezettek számát illetően. Ezek közül a legtöbben Magyarországról jöttek a Félsziget Fesztiválra, ezt követik a Németországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Szerbiából és Bulgáriából érkezett látogatók. A félszigetezők 45%-a első alkalommal vesz részt a rendezvényen, ez 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest ami a reklámkampány hatékonyságát mutatja.

Összesen 1700 sátrat húztak fel a sátortáborban, a fesztivál első három napján pedig 310 hektoliter sör, 240 hektoliter üdítő és 130 hektoliter víz fogyott el. A fesztivál alatt nem történt semmilyen incidens a Mentőszolgálat, a Rendőrség és a Rohammentősök információi alapján – összegezte Bodor László fesztiváligazgató a rendezvény számadatait.

Fülöp Zoltán, a Sziget Szervezőiroda projektmenedzsere elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzet közepette a fesztiválok kitartottak, minimális nézőszám csökkenés volt tapasztalható a Sziget Kft. által szervezett fesztiválokon. A Félsziget ezek sorában különösen jól szerepelt, első nap 11 ezer látogató volt, második nap 15 ezren jöttek még, harmadik nap pedig 17.500 fesztiválozó érkezett meg. „Ezt azt jelenti, hogy a három nap alatt összesen 43.500-an voltak a Félszigeten, és én optimista vagyok a vasárnappal kapcsolatban, szerintem ma lesznek a legtöbben, és így meghaladjuk a tavalyi 58 ezres nézőszámot” – nyilatkozta Fülöp Zoltán a vasárnapi sajtótájékoztatón.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...