Rockkarácsony – Örömzenélés a szeretet ünnepén

Date:

Öt évvel ezelőtt óvatos tapogatózásként indult ez a rendezvény. Hirtelen ötletként jött, s lelkes segítőkre találva, a kézdivásárhelyi zenekarokkal karöltve, sikerült összehozni az első Rockkarácsonyt. Folytonosság, s történelem született – vallják a szervezők a rendezvény honlapján (www.rockkaracsony.ro). A Rockkarácsonyon fellépő zenekarok arra vállalkoznak, hogy megteremtik a családias, bensőséges hangulatot, amelyet a közelgő ünnep már amúgyis magában hozdoz. Idén egy nappal Szenteste előtt, december 23-án, 19 órai kezdettel kerül sor a Rockkarácsonyra, ahol a házigazda Metropolis és Éli zenekar mellett, fellép még a Garázs, a brassói Graphic, a sepsiszentgyörgyi Prog. Organ Quartett, a Bermuda, az Ego Sum és az Exit Rock Band.

Csakúgy mint tavaly, idén is a kézdivásárhelyi For You Klub (azóta Petőfi Mozi) ad helyet a rendezvénynek, ahol a zenekarok saját szerzeményekkel, és egy karácsonyra írt dallal is megörvendeztetik lelkes közönségüket. A több órán át tartó koncertsorozat egy közös örömzenéléssel zárul, amely egy előre kiválasztott karácsonyi dal közös eléneklését jelenti. Ezúttal a nagysikerű Piramis zenekar Ajándék című dalát énekelheti együtt a többszáz résztvevő.

A rendezvény elsődleges célja a háromszéki zenekarok megszólaltatása, késztetés a élő hangszeres zenélésre, saját szerzemények írására, de főleg specifikus, hangulatos és minőségi rockzenével ünnepelni a Karácsonyt – emelik ki a szervezők.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...