Rock Napja – Idén az első!

Date:

Rengeteg dolognak van napja vagy világnapja, az egyik legnépszerűbb zenei stílusnak, a rockzenének viszont még nincs, nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon. Legalábbis eddig nem volt.

Néhány fiatal rockrajongó kezdeményezésével tavaly indult el egy mozgalom, aminek célja az, hogy a rock ünnepét életre keltse. Az ötlet lelkes fogadtatásra talált mind a rajongók,mind a zenészek között. A kezdeményezés facebook oldala rövid időn belül a legnépszerűbb hazai, zenével foglalkozó oldalak közé emelkedett, és a több mint százhúszezer rajongó aktívan részt is vesz az oldal életében. Pár hónap alatt bebizonyosodott: rengetegen vannak, akik számára ez a stílus jelenti a zenét, a kultúrát és sok esetben az életformát is.

Olyan ismert hazai rocksztárok álltak a célunk mellé és adtak nekünk egy-egy videós ajánlót, mint Kalapács JózsefVigi az Aurórából, a Moby Dick zenekarból Smici, vagy a „nemzet mentora”, Nagy Feró, de már a határon túl is híre ment a Rock Napjának és a világhírű John Petrucci, a Dream Theater gitárosa is eljuttatta videoüzenetét a magyar rockrajongóknak. Kalapács Józsival egy interjút is készítettünk – sőt, vele hamarosan egy ütős „főcím videóval” is jelentkezünk majd – de kifaggattuk Smicit is, és előkészületben van néhány további beszélgetés…

Na de mi is pontosan a Rock Napja?

A Rock Napja nem egy koncert vagy egy fesztivál. Több ennél, mert a célja az, hogy országszerte ünnepeljék a rockzenét minden évben, egy adott napon. Ez a nap június 16.

Szándékunk, hogy ország számos pontján az aznap egyébként is bemutatásra kerülő rock koncertek és rendezvények a Rock Napja név alatt kerüljenek megszervezésre, valamint – kifejezetten a Rock Napja okán – a lehető legtöbb klubban és szórakozóhelyen rockzene szóljon, lehetőleg élő koncertek.

A Rock Napja weboldalán megtalálható az egész országra kiterjedően, hogy hol és kik lépnek fel, milyen bulikra lehet számítani. A honlapon folyamatosan jelennek meg az új zenekarok és helyszínek, akik és ahol ünnepelnifogják a rock muzsikát. Az informatív weboldal rendkívül hasznos lesz a rajongók számára, de remek lehetőséget kínál a résztvevőknek is, mivel minden zenekar és klub külön bemutatkozhat a Rock Napja oldalain.

Ünnepelj te is velünk!

Arra kérünk minden rockert és azokat, akik szimpatizálnak ezzel a stílussal, hogy segítsenek megtartani az ünnepet. Zengjen rockzenétől az egész ország június 16-án! Keresd a hozzád legközelebb eső Rock Napja rendezvényt és ünnepeljünk együtt! A rendezvényekről és a fellépő zenekarokról folyamatosan, év közben is értesülhetsz a weboldalon, a facebook oldalon pedig csatlakozhatsz a közösségünkhöz, és természetesen ott is értesülhetsz az újdonságokról.

Ha van zenekarod, ne habozz, keress meg minket és ünnepeld meg te is a Rock Napját! Jelentkezz, ha szervező, vagy koncertre alkalmas hely tulajdonosa vagy, és szeretnél a Rock Napján rendezvényt szervezni a Rock tiszteletére! Az így szervezett bulik hírét eljuttatjuk a rock rajongókhoz, akik folyamatosan csatlakoznak a kezdeményezéshez. Mert jegyezd meg jól: míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!

http://www.rocknapja.hu

http://www.facebook.com/rocknapja

[email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...