Ritka felvétel került elő az elhunyt zenészről

Date:

Nyilvánosságra hozták a Nirvana utolsó, müncheni koncertjének hanganyagát. Az audiofelvételen Kurt Cobain hallhatóan nincs jó állapotban.

A Nirvana a legendás MTV Unplugged felvétele után egy hónapig járta  Észak-Amerikát, majd európai turnéra indult. Cobain felesége, Courtney Love nem utazott velük Európába, így a pár második házassági évfordulóját külön ünnepelte. Kurt emiatt sem volt jó passzban, és a szemtanúk szerint egyébként is sápadtnak és betegnek tűnt, az orvosok hörghuruttal és gégegyulladással diagnosztizálták, és hosszú pihenőt javasoltak – de a Nirvana frontembere nem fogadta meg a tanácsot.

A Nirvana utolsó koncertjére 1994. március 1-jén került sor Münchenben, egy elképesztően rossz akusztikájú repülőtéri csarnokban, 3000 ember előtt. Ugyan filmfelvétel is készült a hírek szerint, de ezek a mai napig nem bukkantak fel – viszont itt a koncert utolsó dalának, a Heart-Shaped Box-nak az audiófelvétele (a dal egyébként aNirvana In Utero című lemezén hallható), melyet a Rolling Stone magazin hozott nyilvánosságra.

A koncert után világossá vált, hogy Cobain képtelen folytatni a turnét, így a többi fellépést lemondták. A következő nap Rómába utazott orvosi kezelésre – itt már felesége is csatlakozott hozzá. Március 4-én reggel túladagolásos öngyilkosságot kísérelt meg szállodai szobájukban. Kórházba szállították, ahol visszanyerte eszméletét, majd öt napos kórházi tartózkodás után visszautaztak Seattle-be. A gitáros-énekes-dalszerző – aki március végén elvonókúrára vonult be egy intézménybe, ahonnan egy nap után megszökött – egy hónappal később, valószínűleg 1994. április 5-én öngyilkosságot követett el Seattle-i háza garázsában.

kulturpart.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...