Sunday, October 24, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Republic: lemez, koncert és könyv a 20. születésnapra

  Új lemezzel, nagyszabású március 15-i koncerttel és a zenekarról szóló könyvvel ünnepli huszadik születésnapját a Republic. A pop és a rock határán működő népszerű együttes új albumának címe Köztársaság. “Azért emellett döntöttünk, mert olyan atmoszférát akartunk a jubileumon sugározni, ami leginkább mi vagyunk” – magyarázta a címválasztást Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa, dalszerzője.

     
  A Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei már az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen van a magyar könnyűzenében. Dalaik gyakorlatilag beleívódtak a köztudatba: ki ne ismerné a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Kék és Narancssárga, vagy a Szállj el kismadár című számot. Húsz év alatt a felállás szinte változatlan maradt, hosszú ideje Cipő (ének, zongora), Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár), Boros Csaba (basszusgitár) és Nagy László Attila (dob) alkotja a Republic-ot, amely története során számos szakmai díjat begyűjtött, és minden lemeze magas példányszámban kelt el.
     
  A Köztársaság című, 25. Republic-lemezt a nemzeti ünnepen, március 15-én este mutatja be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában. “Olyan dalokat is előadunk majd, amelyeket már nagyon régen nem játszottunk” – mondta Boros Csaba. Patai Tamás gitáros arról beszélt, hogy politikamentes koncertet akarnak a nemzeti ünnepen.
     
  A zenekar történetéről Zoltán János zenei újságíró Republic 20 címmel könyvet írt; az Alexandra gondozásában megjelenő kötet az ünnepi koncert napjától kapható.
     
  A Rebublic koncertnaptára egyébként novemberig tele van; az együttes a közeljövőben az Egyesült Államokban is fellép az amerikai magyarok meghívására.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.