Perczel Kováts Orsolya – Ne ígérj…

Date:

Perczel Kováts Orsolya bemutatkozó albumát rengeteg zenerajongó várta, hiszen amellett, hogy az énekesnőt éveken át tartó élő koncertezés után végre egy nagylemezen is hallhatja énekelni a közönség, Esze Jenő, az ország egyik legelismertebb zongoraművésze dalszerzőként debütál a korongon.
Perczel Kováts Orsolya nevét a nagyközönség eddig nem ismerte, de az énekesnő élete már gyerekkora óta a zenéről szól. 17 évesen Sík Olga néninél kezdett énekelni, 1997-ben a Kifutó című műsorban láthattuk először a televízióban, majd szintén ebben az évben csatlakozott Esze Jenő zenekarához, amelyben azóta is énekel. 2002-ben végzett a Kőbányai Zenei Szakiskolában, majd 2008-ban az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. Az elmúlt hat évben már ő is tanított hangképzést és zeneelméletet.
Eddig, bár nagyon vágyott rá, nem volt ideje elkészíteni egy önálló albumot, most azonban Esze Jenő új szerzeményeinek, és néhány klasszikus slágernek a segítségével végre elkészült bemutatkozó lemeze.
Hallgasd meg az album dalaiból készült egyveleget!Kattints ide!
Esze Jenő több mint negyven éve a magyar zenei élet egyik országosan elismert tekintélye. Zongoraművészi és zenepedagógusi tevékenységét több magas kitüntetéssel ismerték el: Artisjus-díj, Köztársasági Érdemkereszt, Weiner Leó-díj. Tánc- és szalonzenekara az ország egyik legjobb együttese, a legjelentősebb bálokon, rendezvényeken szerepel évtizedek óta bel- és külföldön egyaránt. Ebben a formációban énekel tizenhárom éve Orsolya.
Esze Jenő zeneszerzőként még sosem mutatkozott be, ezért igen sokan várták a lemez megjelenését. Dalaiban követi az igényes afro- és latin-amerikai zene hagyományait. Számaiigazi slágerízűek, hangszerelései a ’30-as, ’40-es évek amerikai jazz standardek hangulatát idézik.
Perczel Kováts Orsolya “Ne ígérj…” című bemutatkozó korongján Esze Jenő izgalmas szerzeményei mellett olyan világhírű felvételek feldolgozását hallhatjuk, mint a “Moon River” magyar változata (“Holdfolyó”) vagy a “Gone With The Wind”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...