Pekingben debütált a Balkán Fanatik

Date:

Még az idősebb kínai generáció tagjait is lendületbe hozó, hangulatos, a közönséget több ráadással jutalmazó, telt házas koncertet adott a Balkán Fanatik a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben pénteken.

    Az érdeklődők, magyarok és kínaiak különböző stílusokból kaphattak ízelítőt; a csapat négy tagja a kétórás előadás első felében megidézte például a tavaly októberben megjelent On the Road (Úton) című albumuk számait, majd következett egy kis bemutató indie rock repertoárjukból és végül a vidámabb, szórakoztatóbb “magyar mulatósok” következtek. Ekkorra már a jelenlévők apraja nagyja felállva táncolt és tapsolt.
Sikerült a kínaiakat is “belerángatni” az ovációba, mondhatom, hogy frenetikus siker volt. Egyikünk sem járt még Kínában, de az első tapasztalataink nagyon kellemesek és bíztatóak – mondta Lepés Gábor (Lepe) az MTI tudósítójának a helyszínen.
Hozzátette: költségvetési korlátok miatt csak négyen tudtak eljönni, Jorgosz, az együttes másik alapembere, a rapperük és a dobosuk otthon maradt. Itt volt viszont a gitárosuk, Szöllősi Lala és a két lány, Träger Lili, aki énekelt és Németh Anna, aki hegedűn játszott.
A Balkán Fanatik nem titkolja, hogy szeretne elmenni egy nagyobb turnéra is Kínába és bízik abban, hogy a mostani bemutatkozásuk, amelynek része lesz szombaton egy sanghaji fellépés is a tengerparti metropolisz egyik legismertebb dzsesszklubjában, elő fogja segíteni ezt.
Tavaly novemberben már bizonyos értelemben megjelent a Balkán Fanatik Pekingben, hiszen a kulturális intézetben Életre kelt kották címmel kiállítást rendeztek alapítójának, Jorgosznak kortárs zeneszerzők kottáira készített festményeiből.
Az együttest valójában a magyar kultúra napjára tervezte meghívni a Pekingi Magyar Kulturális Intézet, de szervezési okok miatt ez egy kicsit csúszott – mondta az intézet igazgatója, Buslig Szonja Andrea. Színvonalas és hiteles együttest kerestünk és így esett a választásunk a Balkán Fanatikra – tette hozzá.
Elárulta, a pénteki programon ott volt a kínai Kulturális Minisztérium rendezvényszervezője, de meghívták fesztiválok szervezőit és a központi televízió, valamint a zenei csatorna képviselőit is. Mint mondta, szeretnék az érdeklődést felkelteni bennük a magyar kultúra iránt. A következő napokban az ország egyik legnagyobb zenei producerével is fognak találkozni – fűzte hozzá az igazgató.

MTI

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...