July30 , 2021

  Pearl Jam: film, DVD, lemez és könyv a húszéves évfordulón

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Filmmel, lemezzel, DVD-vel és Könyvvel is ünnepli huszadik évfordulóját napjaink egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Seattle-ből indult Pearl Jam, amely eddig kilenc stúdióalbumot jelentetett meg és világszerte 60 millió lemezt adott el.

      Néhány nappal ezelőtt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be a Pearl Jam Twenty című dokumentumfilmet, amely az amerikai zenekar húszéves fennállását ünnepli; a csapatról szóló mozi Cameron Crowe Oscar-díjas rendező alkotása. A dokumentumfilm világszerte szeptember 20-án kerül a nagyközönség elé. A legtöbb helyen csupán egyetlen alkalommal lesznek vetítések, azonban a kiemelt országokban péntektől egy héten át megtekinthető az alkotás – tájékoztatta a Sony Music Hungary hétfőn az MTI-t.
  A Pearl Jam Twenty televíziós bemutatója október 21-én lesz az Egyesült Államokban a PBS American Masters sorozatán belül, az első PBS Arts Fall Festival részeként. A film DVD-n is megjelenik október 25-én.
  A mozi felidézi a zenekar megalakulásának körülményeit, szupersztárrá válását, azt, miként fordult meg a tagokkal a világ és hogyan léptek vissza a reflektorfénytől saját maguk védelme érdekében. A film kiemeli azt a szabadságot, amellyel a Pearl Jam úgy készített zenéket, hogy közben nem veszítette el sem saját hangját, sem rajongóit.
  “Nagyon sokat tettünk a filmbe, pillanatokat, a bandatagok által készített képeket, hangfoszlányokat, látványelemeket, valamint régi és új interjúkat. Csak elmondtuk a történetet és hagytuk, hogy a zene vezessen bennünket” – fogalmazott Cameron Crowe.
  A Pearl Jam 1989-ben alakult, az alapító tagok közül Eddie Vedder (ének, gitár), Jeff Ament (basszusgitár), Stone Gossard (gitár) és Mike McCready (gitár) ma is tag, a jelenlegi dobos Matt Cameron. A zenekar, amely 1996-ban Grammy-díjat is nyert, olyan slágereket készített az elmúlt húsz évben, mint a Jeremy, az Alive, a Rearviewmirror, a World Wide Suicide, a Yellow Ledbetter vagy az Even Flow.
  A több mint 1200 órányi ritka, eddig sohasem látott felvételből, valamint 24 órányi közelmúltban készített interjúból és élő anyagból összeállított filmben koncerteken készült pillanatképek is láthatóak.
  A film zenéje a Sony Music és a Columbia Records gondozásában hétfőn jelent meg. Az albumra Cameron Crowe választotta a dalokat.
  Szintén a piacra került a Pearl Jam Twenty című könyv is, az Egyesült Államokban a Simon & Schuster, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában az Atlantic Books kiadásában. A művet a veterán zenei újságíró, Jonathan Cohen írta és állította össze Mark Wilkersonnal, aki korábban Pete Townshendről, a Who gitárosáról írt életrajzi könyvet. A kiadvány előszavát szintén Cameron Crowe írta, a könyvben interjúk olvashatóak Bruce Springsteennel, Neil Younggal vagy Dave Grohllal (Nirvana, Foo Fighters) is.

  MTI


  spot_img