Monday, September 27, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Paul MacCartneyt a balett Oscar-díjára jelölték

  A balett Oscarjának nevezett nagy presztízsű nemzetközi Benois de la Danse-díjra jelölték Paul MacCartney-t Ocean’s Kingdom című balettzenéjéért.

      A Nemzetközi Táncszövetség által 1991-ben Moszkvában alapított Benios de la Dance a legrangosabb balettversenyek közé tartozik. Az évente megrendezésre kerülő fesztivál idén érkezett húszadik évfordulójához.
  A jelöléseket Regina Nyikiforova, az Alekszandr Benua (Alexandre Benois) díszlet és jelmeztervezőről, a modern balett nagy hatású művészéről elnevezett díj igazgatója jelentette be. McCartney a legjobb zeneszerző kategóriában verseng tavaly bemutatott első klasszikus balettzenéjével. A kategória másik jelölését Michel Legrand kapta Liliom című művéért.
  A díj további kategóriáiban az előző évad legkiemelkedőbb koreográfusait, balerináit és táncosait ismerik el, ezen kívül életműdíjat is osztanak – olvasható a balettverseny honlapján.
  Rendszerint április végét választják a díj átadására, hogy egyúttal Benua születésnapjáról is megemlékezzenek. A nemzetközi elismerés 1992 óta az UNESCO támogatását is élvezi.
  Az idei díjátadóra május 22-én kerül sor a moszkvai Nagyszínházban.

  MTI

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.