Friday, April 16, 2021
HomeZenei hírekMagyarországOnline is egyre hangosabban szól A Dal

Online is egyre hangosabban szól A Dal

A DAL 2013 Adásfotók-MTVA Gálos Mihály Samu_kisebb2,5 millió tévénézőt elérő élő műsor mellett sikeresen debütáltak szombat este A Dal 2013online szolgáltatásai is – újabb jelentős közönségcsoportokkal gyarapítva a műsor nézőtáborát. Mindenekelőtt A Dal online közvetítése, illetve ennek részeként a műsor honlapján követhető extra adás bizonyultak népszerűnek. Rengetegen nézték újra az adást már vasárnap az M1 videotárából, a versenyzők klipjeit és a műsorvezetőkkel, zsűritagokkal készült videointerjúkat a közmédia Youtube-csatornáján, és az egekbe szökött a hétvégén a műsor közösségi oldalának forgalma is (csak a Facebookon 90 ezren találkoztak szombatig a műsor híreivel). A Dal videóiba az adás idején és az azt követő 24 órában összesen mintegy 200 ezer alkalommal néztek bele az érdeklődők a különböző online felületeken, amellyel a mérések alapján új, a tévéműsorokra már kevésbé nyitott közönségcsoportokat sikerült megszólítania a közmédiának. 

Önálló adást közvetített szombat este a közmédia a show online nézőinek: Buda Marci műsorvezetésével az élő tévéadás szünetében, majd zárása utáni 20 percben követhették a Lihegőből közvetített extra műsort az érdeklődők. A Dal történetében elsőként készített online adásból tudhatták meg a nézők, ki és kinek szurkol a színfalak mögött, vagy, hogy a szünetben mivel buzdítaná szavazásra a rajongóit az a hét produkció, amelyeket a zsűri nem küldött tovább a sorozat középdöntőibe. Buda Marci a tévéműsor után szembesítette a versenyzőket a zsűri értékelésével, és itt varrta el azokat a konfliktusokat is, amelyeket az élő tévéadásban már nem volt idő kibeszélni. Miért mondta azt Walkó Csaba a műsorban, hogy nincs szükség rapbetétre Gyurcsík Tibi dalában? Hogyan értékeli Keresztes Ildikó korábbi mentoráltja, Baricz Gergő szereplését? És miért lepődött meg annyira Palcsó Tomi azon, hogy a közönség beszavazta dalát a műsor középdöntőjébe? Mindezekre a kérdésekre elsőként a műsor honlapján, az adal2013.hu oldalon követhető extra adásból kaphattunk válaszokat.
A mérések alapján egyébként nemcsak az online adásra kíváncsiak a nézők, hanem a versenyzőkkel kapcsolatos színes híreket és véleményeket is szívesen olvassák A Dal honlapján, közösségi oldalán és blogjában. Elindult a hétvégére A Dal 2013 okostelefonos alkalmazása is (iOS, Android, és hamarosan jön a Windows 8 is), melynek segítségével akár mobilról is elérhetik mindezeket a tartalmakat az érdeklődők. A szolgáltatások népszerűnek bizonyulnak a külföldön élő magyarok körében is, hiszen csak a hétvégén mintegy harminc különböző országból regisztráltak látogatókat a műsor online felületein. Az érdeklődők több mint egyharmada jelentkezett be külföldről, a legtöbben az Egyesült Államokból, Romániából, Ukrajnából, Oroszországból, Szerbiából, Szlovákiából, sőt meglepő módon Dél-Koreából. Többségük feltételezhetően már csak az interneten keresztül éri el a magyar közmédia adásait. A Dalnak jelentős a visszhangja a nemzetközi szaksajtóban is, a magyar dalválasztó sorozatnak több alkalommal adta hírét a napokban a dalverseny nemzetközi honlapja, a Eurovision TV, többször írt a műsorról a legnagyobb független nemzetközi eurovíziós portál, az ESC Today, ahogy aktívan követik a magyar sorozatot az escXtra, a EuroVisionary és az oikotimesnemzetközi rajongói portálok is.

A Dal online felületein természetesen a heti tévéadások között is folytatódik a “műsor”, hiszen a műsorhonlapjánblogján és közösségi felületein a hét minden napján publikálnak extra videoriportokat, fotógalériákat, híreket és véleményeket az alkotók.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments