August1 , 2021

  Omega-jubileum: 2012-ben ingyenes szabadtéri koncertek Magyarországon és Erdélyben

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Tíz ingyenes szabadtéri nagykoncert már biztos 2012-ben az Omega együttes 50. születésnapját ünneplő, nemrég kezdődött jubileumi évben.

      Trunkos András, a jubileumi év főszervezője az MTI-nek elmondta: az alapvető elképzelés az volt, hogy az Omega 50. születésnapján ingyenes nagykoncerteken játsszon.
  “Tíz ilyen fellépés vidéken, illetve a határokon túl a magyarok lakta területeken már biztos és az is eldőlt, hogy a záró koncert 2012. szeptember 23-án Budapesten lesz. Ennek megvalósítása természetesen támogatók bevonásával történik, hiszen például a hangosításnak, a kivetítők használatának komoly költségei vannak” – hangsúlyozta Trunkos András.
  A pontos helyszínek egyelőre nem publikusak, de az MTI úgy tudja, a vidéki városok között lesz Szeged, Debrecen és Székesfehérvár, emellett az Omega a tervek szerint koncertezik Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken is.
  Mint Trunkos kifejtette, az ingyenes szabadtéri koncertek jövő júliusban indulnának, a záró budapesti koncert pedig 2012. szeptember 23-án lesz, várhatóan valamelyik nagyobb téren. 1962. szeptember 23-án adta első koncertjét az Omega a Műegyetemen.
  Szó van egy tavaszi sportcsarnok-turnéról is, ezekről ez év végére születhet végleges döntés. Kóbor János, az Omega énekese szeptemberben az MTI-nek arról beszélt, hogy dolgoznak az Omega Rhapsody című szimfonikus zenekari produkció magyarországi előadásának előkészítésén. (Ebben csak Kóbor és Debreczeni Ferenc dobos szerepel az Omegából.)
  Ami a lemezeket illeti, egyelőre nem dőlt el, lesz-e jövőre új Omega-stúdióalbum, viszont a régi kismezeket és ritkaságokat tartalmazó Kiabálj, énekelj! című CD (kiadó: Collective Art), valamint Mihály Tamás basszusgitáros szólólemeze (Last Minute, kiadó: Magneoton/Warner) az elmúlt hetekben már megjelent.
  A jubileumi év főszervezője, Trunkos András a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején a Rolls Frakció basszusgitárosa volt, szövegeket írt a Bikini számára, később az Omega Egy életre szól és Égi jel című lemezeire is, emellett producerként dolgozik az Omega zenei produkcióiban és kezdeményezésére aktivizálódott a jubileumi évre újra a rajongói szervezet, az Omega Fan Club.
  Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1 millió példányban fogyott. Itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg. A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János – ének, Benkő László – billentyűs hangszerek, Molnár György – gitár, Mihály Tamás – basszusgitár, Debreczeni Ferenc – dob.
  Az Omega múlt héten vette át a Pro Urbe-díjat Tarlós István főpolgármestertől.

  MTI

  spot_img