August2 , 2021

  Neves zenészek tanítanak az áprilisban induló Rockakadémián

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Az elsősorban a tizen- és huszonévesek számára alapított szakképzés vezetője Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója, a tanárok között a magyar rockzene több ismert szereplője megtalálható.

  “A képzés kétéves, ezen belül három hónapos szemeszterekből áll, elvégzése OKJ-s szakvizsgát ad. A tanárok között van mások mellett Alapi István gitáros (Edda), Jankai Béla (Prognózis, Dinamit) a stúdiótechnikát fogja oktatni, Takáts Tamás (Karthago, East) az éneket, Gidófalvy Attila (Karthago, Lord) a billentyűs hangszertudást” – mondta a gitáros Szigeti Ferenc a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.
  A tanári kar tagja még például a dobos Németh Gábor (Skorpió, Bikini, P. Mobil) és Donászi Tibor (Beatrice, Edda), Fekete Samu Tibor basszusgitáros (Korál), Rozsonits Tamás pedig zenetörténetet, rockzenei lexikális ismereteket fog oktatni. A képzést az egyik ismert nemzetközi hangszergyártó cég támogatja.
  A Rockakadémiának az Andor Edit operaénekes által irányított Rákóczi úti THÉBA Művészeti Szakközépiskola és Akadémia biztosít helyszínt. A várhatóan áprilisban induló első kurzusra március 19-ig lehet jelentkezni. Andor Edit kiemelte, hogy a Rockakadémia növendékei a THÉBA egyéb szakirányú foglalkozásait, így a tánc-, a beszédtechnika, a színészmesterség, a pantomim-, a fotó- vagy a filmórákat is látogathatják. (Az 1981-ben stúdióként indult THÉBA a tánc, a helyzetgyakorlat, az ének, a beszédművészet és az artisztikum szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó.)
  “Van már néhány helyen Magyarországon rockzenei képzés, de mi életszerűbb ismereteket akarunk adni a diákoknak” – emelte ki Szigeti Ferenc. Takáts Tamás szerint a Rockakadémia egyfajta kaput jelenthet a fiataloknak a szakmába és komoly kapcsolatépítési lehetőséget kínál.
  Hasonló rockzenei képzés már működik néhány éve Nyugat-Európa több országában, így Nagy-Britanniában. Szigeti Ferenc felidézte, hogy a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején létrehozta a jó ideig sikeresen működött Rock Gyermekei Tábort Tokajban. “Már akkor megfogalmazódott bennem egy rockakadémia alapításának gondolata, ám aztán közbejött a lemezkiadói pálya, a Karthago zenekar folytatása” – jegyezte meg.
  (MTI)

  spot_img