Nemjuci: lemezbemutató koncert születésnappal

Date:

A Nemjuci zenekar új stúdióalbumát bemutató koncerttel nyit csütörtökön a PeCsa Music Garden, a volt Petőfi Csarnok szabadtéri színpada; a születésnapját aznap ünneplő Németh Juci énekesnő a csapat friss anyagáról, a környezetbarát csomagolásról is beszélt az MTI-nek.

    “Azért nem adtunk most sem címet a lemezünknek, mert egyszerűen nem tartottuk fontosnak, sokkal jobban érdekelt minket, milyen a zene. A hullámpapír tok nem teljesen egyedi ötlet, a cél elsősorban az volt vele, hogy egy új termék piacra dobásával a lehető legkevesebbet ártsunk a környezetünknek. Másrészt ezzel is jelezzük, hogy számaink mondanivalója előrébb való, mint a dizájn. Ja, és így könnyebb aláírni” – mondta Németh Juci.
Az egyszerűség ugyanakkor így lesz feltűnő, pláne egy olyan fotóval a hullámpapírra ragasztva, amelyen a négy zenekari tag a Veresegyház melletti öko-hulladékégető előtt pózol, a turkálók világát idéző ruhákban.
“Szabó Veszéjes Áron stylist már a 2009-ben megjelent első anyagunk borítóján velünk dolgozott és mindig megérzi, mi áll jól nekünk. Akkor egy faházban spagettit ettünk, most különböző élénk színű használt ruhákba öltöztetett minket. A retro a fotón inkább a képminőség polaroid szintre csökkentésével jön át” – magyarázta az énekesnő.
A Nemjuci zenéje továbbra is tiszta, őszinte, dallamos rockzene “csajos” szövegekkel, Tbali (Temesvári Balázs) mellett ezúttal a frontember volt az egyik producer is. Németh Juci szerint a változás a három évvel ezelőtti anyaghoz képest talán abban van, hogy semmi kapkodás nem volt, a számok a zenekari próbákon spontán jammelésből születtek.
“Nem voltak hosszú hónapokon át finomított dolgok, az első demókhoz képest nem sok változott a végeredményig. Úgy csináltuk, mint a garázsrock zenekarok. A fél CD-hossznyi, 36 perces anyag is azt jelzi, hogy nem bonyolítottuk túl, ennyi bőven elég, hogy megmutassuk magunkat” – jegyezte meg Németh Juci.
A zenekar szövegei változatlanul angol nyelvűek, ebben a triphop, a dzsessz és az elektro világában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő, Judie Jay segített neki. “Nyugodtan rábízhattam a szövegek átformálását, mert anyanyelvi szinten beszél angolul, nagyon jól érzi a szlenget és saját izgalmas világát is beleviszi a sorokba”.
A csütörtöki lemezbemutató koncerten a PeCsa Music Gardenben a Nemjuci vendégeként fellép egy fiatal csapat, a Kamikaze Scotsmen billentyűse, Menyhei Ádám, a fénytechnikáért és a látványért KáGé (Kocsis Gábor) lesz a felelős.
“Véletlen, de május 3., a koncert napja egyben a születésnapom is, ennek alkalmából bemutatom a tudásom egy hangszeren, amin két éve tanulok játszani. Hogy melyiken, az majd akkor kiderül” – mondta végül Németh Juci az MTI-nek.
A Nemjuci 2008 januárjában alakult, Németh Juci korábban hét éven át az Anima Sound System énekesnője volt, jelenleg is tagja a Budapest Bár produkciónak. A zenekarban Faragó Tamás gitározik, Fischer “Matyiő” Máté basszusgitározik és Vasaló Áron dobol.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...