Nauro City: Memories

Date:

NauroCity_MemoriesA Nauro City Bretus Botond (Bottah B) és Megyeri Balázs (Blaise) kettőse.  A 2012-es ELTE gólyatáborban találkoztak először egy közös jammelés közben. Utána elkezdtek kedvtelésből együtt játszani, és a környezetükből egyre többen érdeklődtek a fiúk iránt. Hamarosan bennük is megszületett az elhatározás, hogy komolyan veszik ezentúl a közös muzsikálást, és ki is alakult az egyedi Nauro City hangzás, mely a reggae és a pop-rock határán mozog.

Botond, a csapat rappere és énekese, bár sosem járt Jamaicában, mégis elképesztően hitelesen adja elő a saját maga által írt patois (jamaicai angol nyelvjárás) szövegeket. A reggae életérzést Megyeri Balázs, aki egyben a zeneszerző is, hozza még közelebb az emberekhez, mivel nem a tradícionális dallamokkal támogatja barátját. Jellegzetes gitárjátéka egyfajta védjegyévé vált a zenekar dalainak, amelyek abszolút a pop-rock műfajból építkeznek, mégis a szövegek az underground világ felé tendálnak. Balázsnak nem újdonság a slágerdallamok komponálása, mivel évek óta a magyar popvilág ismert előadóival dolgozik együtt, például Kállay-Saunders Andrással, Brasch Bencével, Lolával és Antal Timivel. Egyik legnagyobb sikerélményét az adta neki, hogy a Dal műsorban a legjobb 30 között szerepelhetett a Burai Krisztiánnak írt Született Szívtörő (Criminal Lady) című dalával, amelynek a magyar szövegét maga Geszti Péter írta.

A Nauro City nem törekszik rá, hogy a mai mainstream, elektronikus világ trendjeit kövesse, egyszerűen a saját stílusát összerakva alkot.

Bemutatkozó daluk, a Memories alapján azonnal le is szerződtette őket a Magneoton kiadó.

Íme a Memories klipje: http://www.youtube.com/watch?v=piQsf-2J_Ng

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...