July24 , 2021

  Napalm Death koncert Budapesten

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Az extrém metal nem csak rajongók által elismert brit képviselője új albumával és gyilkos jegyárral érkezik

  Március 26-án érkezik a budapesti Club 202-be a 30 éves Napalm Death zenekar, hogy legfrissebb albumát, a Utilitariant mutassa be a hazai nagyérdeműnek. A birminghami zenekar az extrém metal zene már-már intézménnyé vált képviselője, mely a szokottnál szélesebb körben vált ismertté és elismertté.

  Mi teszi olyan különlegessé a Napalm Death zenekart? Ez akkor látszik igazán, ha visszaugrunk a történet elejére, vagyis 30 évvel ezelőttre. Ki hitte volna, hogy egy olyan birminghami bagázs, amelyik a grindcore-t – vagyis az anti-mainstream zene eklatáns példáját – választja képviselt stílusnak, valaha eljut odáig, hogy a világ egyik legpokolibb „muzsikájával” hivatalos slágerlistákon szerepel, bekerül a Guinness Rekordok könyvébe a világ legrövidebb dalával (You Suffer, 1,316 másodperc), vagy például hogy az egyik legmenőbb brit sorozatban, a Skinsben is szerepel? És mindezt úgy, hogy bár voltak kísérletezgetések az évtizedek alatt, de a csapat zenéje lényegében mind a mai napig nem lett szívmelengetőbb!

  A fenti csak pár epizód abból a sztoriból, ami saját hazájukban és szerte a világon afféle intézménnyé tette a Napalm Death zenekart; olyanná, amit nem csak a műfaj hardcore rajongói ismernek el. Mark „Barney” Greenway jóval több egy pokolian jó hangú frontembernél: az egész extrém zenei élet egyik meghatározó figurájává vált, aki egyszerre képes brutális de okos hangon szólni a hallgatósághoz. Pedig csak egyszerű srácnak indult, és valójában mind a mai napig az: egy meglehetősen esetlen színpadi mozgással megáldott ürge, aki nagy Aston Villa fan, vega, odavan a progmetalért, viszont elég jól tolja az úgynevezett Cookie Monster hörgést (lásd Sesame Street).

  Mára a Napalm Death  – bár már egyetlen eredeti tag sincs a csapatban – a kisebb klubok kisszínpadáról jutott el a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadáig, és a három évtized alatt kiadott 14 stúdiólemezt, ezzel  a grindcore / death metal szcéna vezető együttesévé válva. Új lemezük, a Utilitarian (Haszonelvű) február végén jelent meg, és ahogy az amerikai Decibel Magazine írója megjegyezte: „A Napalm Death évtizedek óta gépágyúzza a szent teheneket és az álságos képmutatókat – ezúttal sem tévesztenek célt.”

  Az albumnak – azon kívül, hogy nagyon gyors és überbrutális – szokás szerint van társadalmi, politikai és kulturális mondanivalója is. A fő téma ezúttal természetesen a gazdasági válság és a pénzügyi világ ekézése. Az egyes nóták a társadalom eltorzulásával (‘Everyday Pox’), a fegyverkereskedelemmel (‘Fall On Their Swords’), a szexualitás és a nemiség kifejezésével (‘Gag Reflex’), a természeti környezettel (‘Order Of Magnitude’) és a hétköznapi ember életének problémáival (‘Collision Course’, ‘Think Tank Trials’) kapcsolatosak. Barney így foglalta össze: “Csak egy véges időszakig létezünk, és ezt a rövid időt könnyű elpazarolni, pedig mindannyian megérdemeljük a boldogságot és a megelégedettséget.” Az énekes egy több részből álló magyarázó videót is közzétett hivatalos weboldalukon az új album kapcsán, de a lényeg nagyjából ennyi: Törődj magaddal, szabadítsd fel önmagad, és ne hagyd, hogy beszippantson az a bizonyos nagy gépezet, amelyik amúgy nagy örömmel felzabálná a lelkedet.

  Szerencsére a március 26-ai koncert felvezetéséhez szerencsére nincsen szükség különösen patetikus felvezetésre: egyszerűen annyi fog történni, hogy az urak felmennek majd a színpadra, és zeneileg lezúzzák mindenkinek az arcát, aki megjelenik – ahogy szokták. A Club 202-ben tartandó koncerthez a Hypnos és a Brutally Deceased, valamint egy rajongók által kiválasztott hazai banda felvezetése társul, továbbá egy gyilkos jegyár: a koncertet mindössze 2999 forintért lehet megtekinteni. A hazai előzenekarra a http://hammerworld.hu/2012/napalm-death/ oldalon lehet szavazni.

  a Hammer Concerts bemutatja:

  2012. március 26., hétfő

  Budapest, Club 202

  Napalm Death, Hypnos, Brutally Deceased koncertek + vendég

  Belépő: 2999 Ft

  Kapcsolódó weboldalak:

  http://www.napalmdeath.org

  http://www.hammerworld.hu

  http://www.facebook.com/hammerconcerts

  http://www.facebook.com/events/368906996461558

  spot_img