Miklósa Erika szoprán indulhat a New York Maratonon

Date:

descărcareElfogadták a szervezők Miklósa Erika nevezését a világhírű New York Maratonra, így a Kossuth-díjas operaénekes részt vehet a november 4-i futóversenyen.

    Az évente csaknem 40 ezer futót vonzó maratonra újoncként bekerülni nagyon nehéz. Miklósa Erika nevezését a Metropolitan Opera (Met), a Nemzetközi Fair Play Bizottság és a Magyar Olimpiai Bizottság ajánlása alapján fogadták el. “Így ő lesz az első New York történetében, aki főszerepet énekelt a Metben és indult a város világhírű futóversenyén” – közölte az MTI-vel a Rózsavölgyi Szalon, ahol szombat este találkozhatnak az érdeklődők az énekesnővel. Miklósa Erika Grecsó Krisztián író vendége lesz és énekel is Harazdy Miklós kíséretében.
A Magyar Állami Operaházban szeptember 29-én mutatják be Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, amelyben Miklósa Erika énekli Gara Mária szerepét. Az énekesnő emellett dolgozik a darab CD-felvételén is.
Miklósa Erika atlétaként kezdte pályafutását, 1987-ig hétpróbaversenyző volt, utána kezdődött énekesi karrierje. A művész idén kapott Kossuth-díjat az operairodalom szoprán szerepeinek emlékezetes, magával ragadó megformálásáért, a világ legjelentősebb operaszínpadait is meghódító, közönségét itthon és külföldön egyaránt fantasztikus zenei élménnyel megajándékozó előadóművészetéért.
A New York Maraton a világ legnagyobb hosszútávfutó versenyei közé tartozik, amelyen a résztvevők száma megközelíti a 40 ezret. Az első New York Maratont 1970-ben tartották, akkor még csak 127-en indultak, a nevezési díj 1 dollár volt. Az esemény mára többnapos üzleti eseménnyé vált, New Yorkban több mint 2 millióan szurkolnak az utcákon és világszerte több mint 100 millióan követik nyomon a tévéközvetítést.

MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...