METALLICA – EGY SÚLYOSABB 'FEKETE ALBUMOT' TERVEZ A CSAPAT

Date:

Már tavaly októberben felröppent az a hír, hogy a Metallica egy saját finanszírozású 3D-s mozifilmet készít az Utazás a Föld középpontja felé első és a készülőfélben lévő második részének producerével, Charlotte Hugginsszal, de Hetfieldék akkor nem közöltek semmilyen információt az infó kapcsán. Most viszont megtették a hivatalos oldalon:
“Mint azt tudjátok, általában nem szoktuk kommentálni a pletykákat vagy szóbeszédeket, ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy a Metallica híreket elsőként közöljük. Ezzel együtt néhányan már talán észrevettek pár említést kereskedelmi kiadványokban, legutóbb pedig a Rolling Stone-ban arról, hogy készülőben van egy 3D-s Metallica mozifilm. Igen, ez valóban így van, bár a produkció még nagyon korai stádiumban tart. Bárcsak mondhatnánk többet is róla, de a pontosabb részletek még nem tisztázottak. Azt azonban elmondhatjuk, hogy valamikor 2013 folyamán a mozikba kerül majd a film, és ahogy ezt olyan gyakran halljátok tőlünk, az összes részlettel ezen a helyen szolgálunk majd, ahogy kialakulnak a dolgok.”

Lars Ulrich a Rolling Stone-nak a következőket árulta el a film kapcsán, amelynek egyelőre nincs sem címe, sem befejezett forgatókönyve, de még azt sem tudja a csapat, hogy ki lesz a rendező.
“Képzeld magad elé a The Song Remains The Same-et (a Led Zep 1976-os mozifilmje), amelynek háromnegyede koncertanyag, a maradék meg valami egészen más, és fordítsd meg az arányokat. És az összes nem koncertes felvétel ahelyett, hogy a zenekari tagokról szólna, egy sztorit fog kiadni, amelynek hátterét az élő felvételek adják majd.
Igyekszünk az ilyesfajta dolgokat magunk finanszírozni. Abban a pillanatban, hogy elfogadod mások pénzét, kénytelen vagy figyelembe venni a véleményüket is. Ami viszont nem buli.”
“Először nem is akartunk rá vállalkozni – tette hozzá Kirk Hammett gitáros. – Végül a menedzsereink dumáltak meg minket azzal, hogy jó móka lesz és hogy egy bazi nagy színpadon fogunk játszani. A valaha volt legnagyobb Metallica show lesz, a következő szint…”

“Mindig is úgy gondoltam, hogy a Metallica egyszer majd belassul és akkor képes leszek más területeken is oltani a kíváncsiságomat – ezt már Lars mondja. – ‘Egy napon majd festeni fogok.’ ‘egy napon majd forgatókönyvet írok, filmet rendezek.’… (nevet) De szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy ilyesmi sosem lesz. Mindig a Metallicát fogom csinálni. Ez vagyok én.”
Ami a Rick Rubinnal készülő új stúdióalbumot illeti, arról ennyit mondott Lars:
“Nagyjából 7-8 nótánál tartunk és váltogatva dolgozunk. Kitalálunk valamit, aztán nekiugrunk a következő dolognak, kidolgozunk valami alaptémát, aztán hagyjuk egy kicsit, majd később visszakanyarodunk hozzá. A következő hónapban vissza fogunk menni és nekiállunk az alapok feldíszítésének, valahogy így: ‘duplázzuk meg azt a részt és találjunk ki valami középtémát is’…”
“Amennyiben a Death Magnetic az 1988-as …And Justice For All logikus folytatása volt, akkor a következő lemez egy súlyosabb Fekete Album lesz – tette hozzá Kirk. – A Death Magneticet jellemző mély komplexitás felé nem fogunk elmenni. A mostani cuccok inkább groove-központúak, egyfajta keményebb verziói annak, amit a ’90-es évek elején csináltunk.”
“Amikor az emberek a régi dolgainkat hozzák fel, a Justice-ra gondolnak – vélekedett Lars. – De nézd csak meg a Harvester Of Sorrow-t azon a lemezen, ami egy eléggé egyszerű, ötperces szám. És a Fuel (az 1997-es ReLoadról) is micsoda egy király koncertszám. Mostanában rövidebb, direktebb dalokban gondolkodom.”

Lars az új album kiadási időpontját nem kívánta meghatározni:

“Ha 2012-t mondanék, az hazugság lenne. Abban reménykedem, hogy nem jön majd ki később 2013-nál.”
Az 1991 augusztusában megjelent Metallica lemez (a Bob Rock producerrel felvett Fekete Album) hozta el a csapat számára az igazi áttörést és az 1991 májusában elindított elektronikus eladási eredményeket összegző Nielsen SoundScan rendszer alapján a mai napig – csak az Egyesült Államokban – 15 millió 735 ezer példány kelt el belőle.
Ennél többet egyetlen más albumból sem adtak el az utóbbi 19 év során.
A SoundScan korszak Top 10 listája az USA-ban legsikeresebb albumokkal:
(1991 – January 1, 2012):
01. 
METALLICA – “Metallica (15,735,000)
02. SHANIA TWAIN – “Come On Over (15,513,000)
03. ALANIS MORISSETTE – “Jagged Little Pill (14,714,000)
04. BACKSTREET BOYS – “Millennium (12,168,000)
05. BEATLES – “1”(11,985,000)
06. Soundtrack – “Bodyguard (11,829,000)
07. SANTANA – “Supernatural (11,772,000)
08. CREED – “Human Clay (11,574,000)
09. N’ SYNC – “No Strings Attached (11,122,000)
10. CELINE DION – “Falling Into You (10,790,000)
http://hammerworld.hu/2012/01/07/metallica-egy-sulyosabb-fekete-albumot-tervez-a-csapat/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...