Megvannak az idei MTV EMA győztesei

Date:

Vasárnap este tartották Belfastban a világ egyik legrangosabb zenei díjátadóját, az MTV EMA-t. A vörös szőnyegen a legmenőbb sztárok vonultak fel extrém és vad ruhakölteményekben, nem sokkal később pedig kiderült, kik a 2011-es év győztesei. A gála abszolút nyertese Lady Gaga, aki négy kategóriában győzedelmeskedett. Justin Bieber, Bruno Mars és a Thirty Seconds To Mars pedig duplázott. A papírforma győzelmek mellett azonban tartogatott a gála bőven meglepetéseket is, még egy pucér rajongó is a színpadra jutott.

Lady Gaga úgy tűnik továbbra is a zenerajongók legnagyobb kedvence. Belfastban az extrém, gramofonszerű ruhába bújt popsztár négy kategóriában bizonyult a legjobbnak a rajongók szavazatai alapján. Lady Gaga-t az MTV EMA-n a legjobb énekesnőnek választották, Born this way című slágere a legjobb dal lett, a hozzá készült kisfilm pedig a legjobb videó kategóriában győzedelmeskedett. Lady Gaga hívei magukat is díjazták, mert az MTV EMA 2011-es új, a legnagyobb rajongók névre keresztelt kategóriájában is az extrém énekesnő győzedelmeskedett.

A fantasztikus hangulatú estén Justin Bieber, Bruno Mars és a Thirty Seconds To Mars is duplázott. Míg a tinikedvenc Bieber a legjobb férfi és a legjobb pop előadónak járó elismerést kapta meg, addig Bruno Mars a legjobb új és a legjobb Push előadó lett. Az MTV Push célja, hogy bemutassa a közönségnek a legígéretesebb feltörekvő tehetségeket. A Thirty Seconds To Mars tehetségét a legjobb alternatív előadó díjával ismerték el, de a fiúk vehették át a legjobb World Stage produkcióért járó MTV EMA szobrot is.

 Az este legnagyobb meglepetését a Worldwide Act kategória hozta. A kóreai BIGBANG fiúcsapat többek között Britney Spearst is maga mögé utasította. Úgy tűnik, az amerikai énekesnő már nem a régi, hiszen egyetlen egy jelölését sem tudta díjra váltani. Ellentétben Eminemmel, aki megismételte 2010-es győzelmét és ismét átvehette a legjobb hip hop előadónak járó elismerést. Katy Perry-é lett a legjobb élő produkció, míg a Linkin Park csapatát választotta a közönség a legjobb rock zenekarnak.

A páratlan díjátadó gálát a brit Coldplay nyitotta meg a több, mint nyolcezer fős közönség előtt a belfasti Odyssey Arénában. Színpadra lépett még Lady Gaga, Justin Bieber, Bruno Mars, az LMFAO és a Queen is. A legendás zenekar Adam Lamberttel közösen zárta a két órás gálát legnagyobb slágereivel. Felcsendült a The Show Must Go On, a We Will Rock You és a We Are The Champions egy-egy részlete is.

Az MTV EMA történetében először két külső helyszínen is tombolhattak a rajongók az eseményeket követve. A Snow Patrol legénysége tizenötezres közönség előtt játszott a belfasti városháza előtt épített színpadon, míg a Red Hot Chili Peppers legújabb slágerét az Ulster Hall-ban adta elő.

Az est háziasszonya Selena Gomez volt, aki ezúttal humoráról is tanúbizonyságot tett, amikor saját video képével beszélgetett és kifigurázta Lady Gaga-t is. Az MTV EMA idei gáláján olyan sztárok adták át a zenei elismeréseket, mint Katy Perry, Amy Lee (Evanescence), David Hasselhoff, a szupermodell Bar Refaeli és Irina Shayk. Hayden Panettiere, a Hősök sztárja is díjátadó volt, ám egy meztelen rajongó kissé kizökkentette szerepéből, amikor a színpadon termett. Szerencsére a színésznő jól kezelte a nem mindennapi helyzetet és az MTV EMA tovább folytatódott. Az Y-generáció szórakoztató csatornájának vad reality sorozatában szereplő Nicole „Snookie” Polizzi és Jenni „JWOWW” Farley is ellátogattak az észak-írországi Belfastba. A Jersey Shore sztárjai megkedvelték Európát, miután a negyedik évadban Firenzében randalíroztak. Rajtuk kívül még díjat adott át a magyar tinik által is jól ismert sorozat, a Kínos sztárja, Ashley Rickards is.

A rengeteg felejthetetlen pillanat között talán az egyik legemlékezetesebb az a megható kisfilm volt, ami Amy Winehouse-nak állított emléket.

Az MTV EMA 2011-es gáláját világszerte 640 millió háztartásban és élő internet közvetítésen követhették nyomon a zenerajongók, hogy ne maradjanak le az ősz legnagyobb zenei díjátadójának egyetlen pillanatáról sem. Kezdve a vörös szőnyeges bevonulástól a fergeteges élő produkciókon át a nyertesek első reakciójáig. Az MTV magyar Facebook oldalán (https://www.facebook.com/MTVHungary) a kulisszák mögé is bepillanthatott bárki.

Az MTV EMA 2011 díjazottjai:

Lady Gaga:                              Legjobb női előadó; Legjobb dal – ‘Born This Way’; Legjobb videó – ‘Born This Way’; Legnagyobb rajongók

Justin Bieber:                          Legjobb pop előadó; Legjobb férfi előadó

Thirty Seconds To Mars:         Legjobb alternatív előadó; Legjobb World Stage

Bruno Mars:                            Legjobb új előadó; Legjobb push előadó

 

Queen:                         Global Icon

Eminem:                                 Legjobb hip hop előadó

 

Katy Perry:                              Legjobb élő produkció

Linkin Park:                            Legjobb rock előadó

 

BIGBANG:                               Legjobb Worldwide Act

Az MTV-ről:

Az MTV a világ vezető fiatalokat szórakoztató brandje. Világszerte az MTV csatornái több, mint fél billió háztartást érnek el.  Az MTV hazánkban is sikeres sorozatai (Pl: Skins, Blue Mountain State, South Park) mellett egész estés filmekkel és reality műsorokkal (Tini Mamik, Jersey Shore) kapcsolja ki nézőit, valamint legendássá vált díjátadó gáláin a popkultúra legnagyobb alakjait díjazza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...