July23 , 2021

  Megvannak az erdélyi közönség kedvencei – Készül a SztárGála

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Két héten át szavazhattak kedvenc hazai és magyarországi előadóikra az erdélyi zenekedvelők. Az erdélyi kategóriában Dancs Annamari lett az év női, László Attila pedig az év férfi hangja, a magyarországi előadók közül Janicsák Veca és Vastag Csaba tudhatják magukénak ugyanezt az elismerést.

  Ahogyan az ismert, az MCP Programiroda a SEPSI Rádióval együttműködésben első alkalommal szervezi meg Sepsiszentgyörgyön a TRANSILVANIAN MUSIC AWARDS 2012 Díjkiosztó Gálát, amelyen 23 kategóriában osztanak ki szakmai díjakat. A jelöltek listája szakértői vélemény alapján állt össze, ám a nyertesekről a közönség döntött.

  Az erdélyi előadók kategóriájában az utolsó percekig kérdéses volt ki lesz az év hangja, Dancs Annamari és a marosvásárhelyi Tóth Kati fej-fej mellett haladtak, de ugyanígy az év legjobb disco slágeréért is harcot vívtak a rajongók. A szavazatok feldolgozását követően Dancs Annamarira érkezett a legtöbb érvényes voks, a legjobb disco slágerért pedig a Stroke69 kap elismerést. A kézdivásárhelyi László Attila két kategória-győzelmet is aratott, ővé az év felfedezettje és a legjobb férfi hang díja is. Az Open Stage veheti majd át az év legjobb paródia-együttese díjat, az év legjobb pop csapata Kristóf Kati és Milán lett, az év rockprodukciója a Titán. Fejér Lilla az év etno-dance előadójaként kap díjat, míg az Insectet a legjobb színpadi produkcióért jutalmazzák. Szakmai munkájukért DJ White zenei producer és MC Badi zeneszerző is elismerésben részesül majd.

  A magyarországi együtteseknél néhány kategóriában igazi küzdelem zajlott. A szavazatok érvényesítését követően azonban Janicsák Vecát illeti a legjobb női hangért járó díj, Wolf Kati a Szerelm miért múlsz című daláért viheti haza a legjobb disco sláger díját, a legjobb rockprodukció kategóriáját a Bikini, míg a legnagyobb élőkoncert kategóriáját a Magna Cum Laude nyerte.

  Az év férfi hangja Vastag Csaba lett,  testvérével Vastag Tomival a legjobb videoklip kategóriából is győztesként kerültek ki. A legjobb hangszeres művész Szabó Ádám, az év showmanje Király L. Norbi, az év legjobb hip-hop csapata a Children of Distance, míg az év nagy visszatérője Kozsó és az Ámokfutók lett. Tolvai Renáta a Hagylak menni című dalával nyerte meg az év pop-dance slágere kategóriát, az év pop-dance csapata pedig a Desperado lett.

  A szakmai díjakat egy páratlan, igazi piros szőnyeges hangulatú, modern színpadi technikával, tűzijátékkal és lézershowwal gazdagított gála kíséretében kapják kézhez a kategória-győztesek. Az év showján2012. március 30.-án, Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban neked is ott a helyed.  Jegyek elővételben 20 lejért kaphatók, részleteket keresd a www.transilvanianmusic.ro, vagy a www.facebook.com/transilvanianmusic oldalakon.

  spot_img