August1 , 2021

  Megkezdődött a 12. Hegyalja Fesztivál

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  MTI Fotó: Balázs Attila

  (MTI) – Megkezdődött a 12. Hegyalja Fesztivál szerdán délután Tokaj-hegyalján, a kempingek már két napja várják a fesztiválozókat, így az érintett terület nyitásakor már több ezer sátor ölelte körül a zenei színpadokat.

  A következő négy napban mások mellett a Slayer, a Ladytron, a Mastodon és a Kosheen lép fel a rendezvényen, de már szerda este is igazi élményben lehet részük a zenerajongóknak, hiszen a Scooterrel melegíthetnek be a tokaji zenés nyaralásra.
  A szervezők tájékoztatása szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaz határában lévő fesztiválterületen időre befejeződött minden munka – még szúnyogirtást is végeztek -, így a nyitást követően, hagyományosan este 6-tól a Beatricével indult a Hegy’ Nagyszínpad. A fesztivál új helyszínét, az MR2 Furmint Klubot pedig stílusosan borkóstolóval avatják majd fel.
  A rendezvényre mindenki nagyon készült, a német Scooter például magyarul tanult, hogy köszönthesse a rajongókat, és a speciális DJ-pulttal felszerelt öltözőjében a magyar konyhával ismerkedik. Ausztráliából az AC/DC örököseinek számító Airbourne és a HC-kedvenc Parkway Drive is úton van már Tokaj felé. A koncertek sorát a miskolci Edda Művek is színesti, az együttes ugyanis először lép színpadra a tokaji eseményen.
  “A fesztiválnyitás mindig különleges pillanat” – mondta Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője, hozzátéve, hogy “idén minden körülmény kedvező, így emlékezetes 12. Hegyalja Fesztiválra számítunk”. A jegyeladások is ígéretesek, tavaly körülbelül 80 ezren vettek részt a rendezvénysorozaton, idén számításaik szerint 5-10 százalékkal még többen gyűlnek majd össze szerdától vasárnapig.
  A fesztivál már csak azért is különleges, mert Tokaj-hegyalján, a világörökségi területen, gyönyörű környezetben rendezik meg minden évben. Ez az a hely, ahol nem kell választani a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettő – a Tisza és a Bodrog, no meg a Tokaji nedű – adott.
  A Hegyalja az elmúlt 12 év alatt a fiatalok egyik legmozgalmasabb nyári találkozójává vált, és Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát. Külföldi előadók, a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok színesítik a palettát: idén több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, egy valódi “megzenésített nyaralás” vár minden résztvevőre Tokaj-Rakamaz határában.

  MTI

  spot_img