August2 , 2021

  Megjelent az R.E.M. vadonatúj albuma, a "Collapse Into Now"!

  Related

  Now Is the Time to Think About Your Small-Business Success

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Program Will Lend $10M to Detroit Minority Businesses

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Kansas City Has a Massive Array of Big National Companies

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Olimpic Athlete Reads Donald Trump’s Mean Tweets on Kimmel

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  The Definitive Guide To Marketing Your Business On Instagram

  Find people with high expectations and a low tolerance...

  Share

  Végre napvilágot látott a legendás R.E.M. tizenötödik stúdióalbuma. Az új lemez címe “Collapse Into Now”, és a zenekar izgatottan várja a közönség reakcióját, hiszen véleményük szerint az elmúlt 20 évben ez a korongjuk sikerült a legjobban.
  Mi újat lehetne még elmondani egy 30 éves zenekarról? Hogy honnan jöttek? Hova érkeztek? Kik voltak és kik ma a tagok? Hogy majdnem feloszlottak, majd sokkal nagyobb durranással tértek vissza? Ezeket az R.E.M.-ről már ezerszer elmondták. Úgyhogy elég, ha ennyit mondunk: a “Collapse Into Now” az elmúlt 20 év legjobb R.E.M.-albuma lett. Avagy Mike Mills basszusgitáros szavaival: “A legjobb lemezünk az ‘Out of Time’ óta.”
  A “Collapse Into Now” album produceri feladatainak ellátására az R.E.M. – azaz Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros és Mike Mills basszusgitáros – újra a Grammy-díjas szakembert,Jacknife Lee-t kérte fel, aki a zenekar előző, “Accelerate” című albumát is jegyzi. Lee dolgozott már a U2-val, a Snow Patrollal, a The Hives-zal, a Kasabiannel, az Editors-szal, az Aqualunggal és a Bloc Party-val is.
  A felvételeknél ezúttal teljesen szabad kezet kapott. Lee számára a “Collapse Into Now” egy újabb lehetőséget jelentett, hogy megtapasztalja, hogyan tud három tökéletesen különböző személyiség harmonikusan együttműködve alkotni valamit. “Ez manapság nagyon ritka dolog” – mondja Lee. “Az R.E.M.-ben nincsenek ego-harcok, a tagok tisztelik egymást.”
  Az albumot a New Orleans-i Music Shedben és a híres berlini Hansa Stúdióban rögzítették. Ez utóbbiban készült például David Bowie “Heroes”-ja, a U2 “Achtung Baby”-je, illetve Iggy Pop “Lust for Life”-ja is. Az album utolsó simításait a nashville-i Blackbird Studio-ban végezték.
  A lemezen jó néhány vendég is szerepel: Patti Smith, Lenny Kaye gitáros, Peaches, Eddie Vedder, és a The Hidden Cameras frontembere, Joel Gibb.
  Ha van témája a Collapse Into Now-nak, akkor az nem más, mint megtalálni a fényt az alagút végén. Az R.E.M. számára pedig ez a kreatív jelzőfény erősebben világít, mint valaha.
  Nézd meg a vadonatúj videoklipet!
  R.E.M. – ÜBerlin

  spot_img