Meghallgatható fél perc a Metallica – Lou Reed lemezből

Date:

Lou Reed szerint a Metallicával közös lemez a legjobb dolog, amit életében csinált. Az első, a világ számára meghallgatható részlet mindössze fél perces, de ez is elég volt ahhoz, hogy többeknek elvegye a kedvét attól, hogy tényleg várják az ősz egyik legjobban várt lemezének kikiáltott Lulut.

Június közepén derült ki, hogy a Metallica és az általuk “a rock történetének egyik legnagyobb hatású dalszerzőjeként, zenészeként és előadójaként” jellemzett Lou Reed közös albumot készített. Azóta fokozatosan adagolják az információkat: szeptember 1-én derült ki, hogy így fog kinézni a borító, később a megjelenési dátumot (október 30.) és a számlistát isnyilvánosságra hozták – mint kiszámolható, összesen nagyjából 90 perc lesz a Lulu. Az első, mindössze 30 másodperces részlet pedig ide került fel nemrég. Bár mindenki megjegyzi, hogy fél percből nem lehet ítéletet alkotni a maradék 89 és félre nézve, a YouTube-on látható reakciók is jóval negatívabbak az átlagnál, és több lehangolt kritika is megjelent, például ittitt és itt.

A résztvevők viszont a lehető legnagyobb lelkesedéssel beszélnek az együttműködésről; Lou Reed szerint ez a legjobb dolog, amit valaha csinált, a legjobb társakkal, akiket egyáltalán találhatott. Frappánsan válaszolt azoknak is, akik szerint a közös lemez meglepő húzás volt: “Miért lenne az? Mondjuk a Metallica és Cher, az furcsa párosítás lenne. De a miénk, az igazából nagyon is kézenfekvő együttműködés volt.” A Lulu egyébként azokból a dalokból született, amiket Lou Reed Robert Wilson hasoncímű, Frank Wedekind darabjaiból készült előadásához írt. A közös munka ötlete még 2009-ben született, amikor Lou Reed két dalát a Metallica tagjai kísérték a Rock And Roll Hall Of Fame megnyitásának 25. évfordulóján.

quart.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...